Есента е вече тук. Въздухът е по-свеж, дните са по-кратки и все по-ясно усещам промяната в климата. Лятото беше прекрасно, но идва време за красива есенна промяна, която носи със себе си златни багри, по-топли дрехи и разбира се, промяна в грижата за кожата.

Не знам за вас, но моята кожа има нужда от специална грижа спрямо сезона. И тук не става дума само за лято и зима, през пролетта и есента лицето ми първо усеща смяната на сезоните.

Още с настъпването на месец септември кожата ми започна да се изсушава и да губи блясъка, който беше придобила от летния тен. Ето защо реших да променя грижата за кожата си, за да се сбогувам с вялата и уморена на вид кожа на лицето. 

Какви са моите съвети за свеж вид на лицето?

Ставам сутрин и първата ми задача е да подготвя лицето си за предстоящия ден. В делнични дни това е огромно предизвикателство, защото никога не разполагам с достатъчно време. Но все пак търся начини за кратко време, с минимални усилия и продукти да изглеждам отпочинала и свежа.

Независимо от сезона, винаги мия лицето си с ледена вода. Признавам, че не е никак приятно, но пък действа изключително освежаващо и намалява подпухналостта. 

След това оставям водата сама да се абсорбира от кожата. Рядко ми се случва да подсушавам лицето си с кърпа, но когато го правя, винаги попивам леко, а не търкам агресивно. 

Важен съвет през студените месеци

Когато температурите навън са ниски, в никакъв случай не бива да излизаме скоро, след като сме измили лицето си и сме нанесли крем. Студеното време може да накара малките молекули, които току-що са проникнали в кожата ни, да замръзнат. 

Това е и причината, поради която изградих навик винаги да мия лицето си и да нанасям крем веднага, след като се събудя. След това идва ред на закуската и избора на тоалет, а през това време кремът има достатъчно време да се абсорбира правилно от кожата.

Подходящ крем според сезона

Много жени смятат, че когато открият идеалния крем за кожата на лицето им, той ще се държи отлично през всички сезони. Признавам си, че и аз бях от тези жени, но смяната на температурите ми доказаха, че кремът, който използвам през лятото не е съвместим с кожата ми през есента.

За есента ми е необходим крем, който едновременно да хидратира, да изравнява тена, да има висока защита UVA и UVB защита и да намалява появата на тъмни петна. Прекалено много изисквания само един продукт, нали? 

Не вярвах, че един крем може да се справи с всички тези задачи и преминах през доста опити, докато го открия. Но Eucerin Anti-Pigment Дневен крем с SPF30 отговори на всички мои очаквания. 

Борбата с пигментните петна е дълга и изисква упоритост, особено след края на летния сезон, когато следите от слънцето са малко по-видими. Серията Anti-Pigment се грижи не само за намаляване на вече съществуващите пигментни петна, но и се бори против появата на нови. Основна заслуга за това има Thiamidol, който действа върху основния причинител на хиперпигментацията, като спомага за намаляване производството на меланин.

Бяха необходими само няколко седмици, за да стане тенът ми по-бистър и изравнен, а по-продължителната употреба гарантира цялостно и дълготрайно подобрение на вида на кожата.

SPF дори през студените месеци

Широко разпространено е схващането, че защитата от слънчевите лъчи е необходимо само през летните месеци. Това съвсем не е вярно. SPF е необходим по всяко време и през всеки сезон. 

Eucerin Anti-Pigment Дневен крем е с SPF 30, което означава, че дава на кожата достатъчно висока защита, за да я предпази от вредните UVA и UVB лъчи.

Красива всеки ден 

Основното правило, което следвам всяка сутрин е, че винаги бързам. Кремът на Eucerin ми помага да не закъснявам, тъй като се абсорбира изключително бързо. Освен това нанасянето му е изключително лесно, благодарение на удобната помпичка, с която количеството продукт винаги е едно и също. А лекият му и приятен аромат ми помага да се събудя по-лесно и да се чувствам свежа. 

Задължително е да спомена и как се справя Eucerin Anti-Pigment Дневен крем е с SPF 30 с ежедневния ми грим. Нанасянето на фон дьо тен след това е лесно и той издържа на мястото си през целия ден. 

Красивата кожа е най-мощното оръжие на всяка жена, а когато знаем точно как да се грижим за нея, тя ще има неотразим и сияен вид.