Студените месеци от годината непрестанно ни подлагат на изпитания. Дебелите дрехи, вълнените шалове и стабилните ботуши са задължителна част от гардероба на всеки от нас. А каква е "премяната", с която предпазваме кожата си през зимата?

Всички знаем, че кожата ни се нуждае от допълнителен помощник през мразовитите дни. Помощник, който съчетава в себе си точната грижа.

От какво се нуждае кожата през зимата

Може би смятате, че знаете отговора на този въпрос, но се оказва, че това, от което кожата ни има най-голяма нужда, е хидратацията. В никакъв случай не бива да оставаме с погрешното впечатление, че тъй като температурите навън са минусови, трябва да заложим единствено на мазни кремове с плътна консистенция. 

Оказва се, че точно сега е сезонът, когато хидратацията е от основно значение. А за да разберем повече по темата за правилна грижа за кожата през зимния сезон, поканихме д-р Наталия Боянова.

Д-р Боянова завършва Медицинска академия в София и през 1992 придобива специалност по кожни и венерически заболявания. 

В периода от  2002 г. до 2015г. е началник отделение в Клиниката по дерматология и венерология към ВМА – София.

От 2015 г. д-р Боянова започва самостоятелна дерматологична практика.

Мнението на специалист

 Основният съвет на д-р Боянова към всички дами с чувствителна кожа е да не пренебрегват допълнителната грижа през зимния сезон. С други думи - серумът е задължително допълнение към ежедневната грижа. 
Тя споделя и един трик, благодарение на който кожата ни ще абсорбира продукта по-добре:
 Когато серумът се нанася върху влажна кожа, той попива много по-добре.
 

Кои съставки трябва да присъстват в добрия хидратиращ серум

Сигурни сме, че сте чували за пантенол и ниацинамид. През последните години се доказа, че именно те играят основна роля за добрата хидратация. Д-р Боянова съветва да използваме серум, с високо съдържание на ниацинамид (познат като витамин B3) и пантенол (познат като провитамин B5), тъй като по този начин те ще се абсорбират по-лесно от раздразнената и чувствителна кожа.
 
Тези две съставки имат и друга функция - те възвръщат еластичността и сияйността на кожата. 
 
И не бива да забравяме, че серумът е първа стъпка в ежедневната грижа, която задължително трябва да бъде последвана от нанасянето на хидратиращ крем. 
 

Серумът, от който се нуждаем през зимата и не само

След всичко казано до момента, може би смятате, че намирането на серум, който да съчетава в себе си отлични хидратиращи свойства и да се предлага на ниска цена, ще бъде трудна задача. Всъщност от Mixa ни изненадаха приятно с новия HYALUROGEL серум за чувствителна кожа.
 
 
Той се отличава с най-висока концентрация на хиалуронова киселина. Интересното при него е, че може да се ползва както за цялото лице, така и за зоната около очите, тъй като има силно хидратиращи свойства. А какво на всяка от нас е добре известно, зоната около очите най-лесно издава възрастта и умората ни. HYALUROGEL серумът на Mixa е създаден специално с внимание не само към чувствителната кожа, но и към чувствителните очи.
 
Mixa HYALUROGEL СЕРУМ осигурява хидратация в продължение на цели 24 часа, като задържа влагата в кожата. Високата концентрация на 5% ниацинамид, пантенол и чиста хиалуронова киселина гарантират отлична хидратация дори и през най-студените месеци от годината.
 
Серумът се препоръчва за нормална до суха кожа, а резултатите са видими след броени дни. А още след първото нанасяне усещането за опъване и сухота на кожата изчезва. Продуктът попива мигновено, оставя кожата като "напомпана" и тя е готова за нанасянето на крем и грим. 
 
Зимата е сезонът, в който не бива да правим каквито и да било компромиси с добрата грижа за кожата. Хидратацията се подрежда на първо място, когато става дума за излъчване на свежест. Ето защо новият Mixa HYALUROGEL СЕРУМ се превърна в наш неизменен спътник в ежедневната грижа за красива кожа.