Кръщенето на принц Джордж наруши кралските традиции, но пък бе прието добре от обикновените хора. Принц Уилям и съпругата му Катрин показаха, че са едно нормално семейство, позирайки за разголени снимки във ваната.


Кръщенето на принц Джордж се състоя в параклиса на двореца "Сейнт Джеймс" на частна церемония, на която бяха поканени едва 50 отбрани гости. Кръстници на 3-месечното бебе бяха седем близки приятели на кралското семейство, като сред тях и братовчедката на принц Уилям Зара Филипс. По традиция обаче кръстници би трябвало да са представители на чуждестранни кралски семейства или видни аристократи. 

 

 

Малкият принц бе облечен в кръщелна рокля, точно копие на кръщелната рокля на най-голямата дъщеря на кралица Виктория. Тъй като оригиналната рокля е прекалено износена, се наложи изработката на точно копие от шивачката на кралицата. 

Скандалите около кръщенето обаче не приключват само с нарушаването на кралските традиции. Уилям и Катрин скандализираха обществото с твърде разголена фотосесия, която ги показва как се плицикат голи във ваната, как се гушкат в спалнята.

Скромната церемония се хареса на британците, но тя има и скрит замисъл - да помогне на принц Уилям да получи короната на кралица Елизабет ІІ. Тъй като бащата на принца - Чарлз, не е любимец на сънародниците си, всички очакват Уилям да грабне трона под обществения натиск.

Недоброжелатели на кралското семейство пък коментираха, че принц Джордж изглежда няма дрехи, тъй като са го снимали само по памперс. Това пък поражда въпроса защо рекламират продуктите на "Памперс" толкова явно?! Мръсният крак на принц Уилям, показваш се нахално от ваната, също предизвика хиляди коментари. Иначе можем да го поздравим за уменията му да "кърми", сменя памперси и приготвя адаптирано мляко.

Разгледайте галерията със снимки от кръщенето на принц Джордж

Вижте обикновения живот на кралското семейство.