Точно на 1 декември новият Леден парк в София ще приеме първите си малки и големи посетители.

За първи път Княжеската градина ще се превърне в чудна ледена приказка, като всички алеи вече са покрити с лед. Обявени бяха и цените на съоръжението, като входът за 2 часа в приказния зимен парк ще е 20 лв., предаде Столица.bg. В Княжеската градина освен двете карета с лед, пред и зад Паметника на Съветската армия, вече са заледени и алеи, общо 4 декара трасе и всички са обезопасени. По алеите има и светещи рамки, създаващи приказно настроение.

Това е най-големият на Балканите и се прави се от австрийска фирма. Цялата организация се изпълнява от фондация София-европейска столица на спорта. "Леденият парк ще е като този във Виена", коментира председателят на СОС Георги Гоеоргиев на пресконференция днес. На други места в чужбина входът е за 90 минути, но от София-Европейска столица на спорта са се договорили да е за 120 минути, тъй като посетителите спокойно ще имат време да се обуят кънките и да се наслаждават на пързалянето сред Княжеската градина.

На други места в чужбина входът е за 90 минути, но от София-Европейска столица на спорта са се договорили да е за 120 минути, тъй като посетителите спокойно ще имат време да се обуят кънките и да се наслаждават на пързалянето сред Княжеската градина. Леденият парк ще функицонира до 8 март 2023 г. Другата добра новина съобщи предсеателят на СОС Георги Георгиев и тя е за софийските деца . От 1 януари до края на сезона малчугани и ученици от София безплатно ще се пързалят в ледения парк от 9 до 11 часа и безплатно ще се обучават от специалисти в пързалянето с кънки на лед. Вече всички алеи са заледени и продължават дейностите по поставяне на павилиони, светлини и други красоти за идващите коледни празници.