Тази необикновено красива торта с леопардова шарка не може да ви остави равнодушни. Мода и стил могат да се демонстрират не само на подиума, но и във вашата кухня. От Dama.bg ви предлагаме да опитате рецептата за тази невероятно оригинална и ефектна торта.


Необходими продукти:
За тестото (за 1 блат, необходими са 3):

• 240 гр безсолно краве масло

• 200 гр пудра захар

• 100 мл прясно мляко

• 3 яйца

• 250 гр брашно

• 15-16 гр бакпулвер

• 1 пакетче ванилия

• 1 ч. л. какао

• 1 ч. ч. портокалов сок

• оранжев оцветител

За крема:
  • 250 гр течен шоколад
  • 500 гр масло
  • 250 гр пудра захар

Начин на приготвяне:

Разбийте маслото с пудрата захар. Когато сместа е достатъчно мека и еднородна, започнете да добавяте яйцата едно по едно, като не спирате да разбърквате. После сложете брашното, бакпулвера и ванилията, а млякото изсипете накрая. Разделете получената смес на 3 равни части. Към едната част от сместа добавете какаото, към другата оранжевия цвят, а другите оставете бели.

Подгответе формата за печене като я намазните и набрашните или пък поставите намаслена хартия за печене върху дъното й. Разстелете 1/3 от бялата смес на дъното, с дебелина приблизително един пръст. Кафявата, оранжевата и другата бяла част поставете в сладкарски торбички и внимателно шприцовайте по посочения на снимките начин: направете спирала с шоколадовото тесто, а най-отгоре нарисувайте оранжева спирала. Добавете останалата бяла смес в шприца и изравнете блата.

Сложете в предварително загрята фурна и печете на 170 ° С около 45 минути.

Маслен крем: Разбийте маслото и пудрата захар (отделете 100 гр за украса), добавете течния шоколад (оставете 50 гр шоколад за украса) и разбъркайте, докато получите еднородна пухкава маса. Намажете блатовете с крема.

Украса: с помощта на тънко шприцовани окръжности тъмен шоколад (от отделените крем и шоколад) нарисувайте разнообразни форми, които запълнете със светлия крем (млечно-маслен или сметанов). Украсете, както е показано на снимките.

Бон апети!