Скъпи приятели, следващите седмици ще посветим на някои от най-честите здравословни проблеми, които са актуални през летния период. Следете ни всяка седмица и ще съберете много нови знания как да се справяте с редица ситуации безопасно и ефективно и то с помощта на природни средства.

Да, едно от блаженствата на ваканцията е, че бързо забравяш за обичайните дразнители в офиса, които в работните дни са в състояние да те докарат дори до нервна криза. Колегите, шефът или пък бизнес партньори, които не си свикнал да приемаш като част от пейзажа. Напротив, те са захапали нервната ти система и не я пускат дълго... Завръщането към такива взаимоотношения, особено след отпуск, може да е в пъти по-стресиращо отпреди. Какво да направите и как да отстраните дразнителите от живота си, доколкото е възможно.

Неприятните колеги

Всеки ги има и всеки рано или късно започва да се дразни и изнервя поради различни причини. Има такива, които откровено са мързеливи, други – с неприятна миризма, трети – имат досадни навици, четвърти – просто не са ни симпатични... Нищо ново, ще кажете. Така е, само че никой реално не си дава сметка, че дрязгите, пререканията или неприятните усещания, с които е съпроводен работният ден, не са толкова безобидни. Средата, в която се намираме по 8-10 часа на ден, бавно и методично подкопава здравето и емоционалната ни балансираност. Разбира се, ако ние се оставяме често на тези емоционални манипулатори около нас. Задаваме си въпроса – как да виреем с такива хора и до колко е в нашите ръце да променим ситуацията. Всъщност можем да направим много, ако си поставим за цел да постигнем нашите комфорт и хармония. Не е необходимо да ставаме част от чужд сценарий или пиеса.

Не се опитвайте да променяте колегите. Променете вашето възприятие за тях. Разберете, че те не правят нещата лично против вас. Просто са такива. Спрете да очаквате, че виждат света като вас, намалете грешните представи и автоматично разочарованието също ще се намали.

Не бъдете част от драмите, погледнете нещата отстрани. Ако развиете това качество - да не взимате нещата присърце, а да гледате като наблюдател - изведнъж ще откриете комичността на повечето ситуации. Ще започнете вътрешно да се забавлявате с тях. Тогава любимата ви колежка, която обича да води дълги телефонни разговори за семейните си проблеми в работното помещение до вас, може дори да ви се стори симпатична. Представете си колко сте щастливи, че не сте в подобни ситуации и имате доверени хора, с които да споделяте и от които да получите помощ.

Никой не знае какво е да си в обувките на другия. Често правим твърде прибързани изводи. Даваме епитети и определяме хората спрямо нашите представи за нещата. И доста често грешим... Не знаете през какви проблеми минават хората около вас всеки ден и затова не бива да ги съдите. Колежката с неприятната миризма, може да се грижи за домашни любимци вкъщи или може да няма идея, че като си простира дрехите в затворено помещение, те ще миришат на влага и мухъл... Ще кажете, да, но липсата на хигиенни навици няма оправдание... А допускали ли сте, че има хора, които не са имали късмета с вашите отдадени и настоятелни родители, които са ви създали добрите навици... Светът е място, където трябва да живеем в хармония с другите и имаме нужда от тази пъстрота, за да трупаме житейски опит. Това ни дава възможност да вървим напред и да се развиваме.

Не се гневете на мързеливите, това няма да ги промени. Гневът засяга преди всичко вас, а не околните. Вие страдате най-много от него. Това не означава да си мълчите и да преглъщате реалността. Научете се да казвате какво искате от дадения човек и да отстоявате границите си. Защото много често в различни колективи отношенията се обтягат, тъй като по-оправните и работливите имат чувството, че носят другите на гърба си. Време е да разберете с какво лично вие сте ценен в дадената организация и да отстоявате своите позиции. Никой умен шеф няма да си позволи да ви загуби, а още по-малко ще толерира някой да пречи на работата с мързела си.

Отношенията с шефа и бизнес партньорите

Имате чувството, че постоянно сте в безнадеждни ситуации? Трябва да се съобразявате с шефа, с неговите изисквания, отделно от това не можете да бъдете толкова откровен колкото искате с хората, от които зависят редица от вашите проекти... Какво ви притиска – времето, изискванията, желанието да покажете, че се справяте добре, а различни обстоятелства ви пречат? Тук сами трябва да решите с кое можете да правите компромиси и с кое не...

Обикновено хората се обединяват около различни каузи и това дава смисъл на работата им. Ако дадената кауза е важна за вас и ви превръща не просто в отдаден служител, а в творец или помощник за благото на хората, ще намерите начин да използвате най-целенасочено трудните отношения с шефа и партньорите. Не се вторачвайте в детайлите по картината, а я вижте цялата. Какво реално прави вас щастливи и кои резултати искате да постигнете? Не забравяйте, че всеки от нас има своите чудатости и странни навици, не позволявайте те да ви пречат. Да, трябва да сте и да бъдете над нещата! Защото никой не иска да саботира вашето дело, хората просто не могат да го видят през вашите очи...

Енергия, баланс и спокойствие

Това са все качества, които несъмнено трябва да култивирате в себе си. И повярвайте, нищо не става без тях. Дори да искате да бъдете част от цялата тази лудост и дива забързаност на днешния житейски ритъм, имате ограничени възможности. Не сте по-силни от времето и пространството.

Много често се чувстваме притиснати от спешните задачи, карат ни да сме сякаш на ръба на провала, за да стане нещо 2 пъти по-бързо от нормалното му време. Тази нервност и задъханост, в която живеем, обаче е непълно ненужна. Има хора, които така се чувстват полезни и пълноценни, претрупани и доволни, че са значими... Това ли искате от живота си? И колко време ще издържите така – 2-3 години, а после, когато нервите ви станат опънати до скъсване струни и безсънието, и неудовлетворението са ежедневие?! Търсете варианти отсега да намалите темпото и да балансирате вътрешните си страхове и притеснения, че ако не сте толкова бързи и добри като всичко около вас, ще излезете от играта. Нищо подобно. Бързането води до стрес и грешки, а вашият шеф има нужда от балансирани хора, които не се огъват или се паникьосват при първата трудност.

Спокойствие за ума и енергия за тялото можете да постигнете с Шуслеровите соли на Немския хомеопатичен съюз (DHU). Шуслерова сол №5 калиев фосфат дава бодрост и сили, спокойствие и ведрост, шуслерова сол №2 калциев фосфат успокоява нервната система и регулира сърдечния ритъм, шуслерова сол №7 магнезиев фосфат релаксира цялото тяло, отпуска всеки мускул и схващане и ви подготвя за сън. Тези соли са необходими за дълъг период от време (поне 3-4 месеца) по 4-5 таблетки от всяка на ден. Те са подходящи за хората под стрес, за учениците, за да са концентрирани, дори за онези, които имат паник атаки, страхови неврози, проблеми със съня и за всички, които не си харесват живота, и не са удовлетворени от него... А за върналите се от отпуск, са повече от задължителни, за да влязат плавно и без стрес в работното ежедневие. Този отпуск свърши, но нови предстоят...

Специално за лятото!

Посетете ни на www.facebook.com/schusslersalts.bg и се запознайте с новата ни игра, която стартира от 12 юли. Очакват ви прекрасни награди и лято без здравословни проблеми! В следващите седмици до 27 август ще ви представяме най-използваните комбинации от Шуслерови соли за летните неразположения. Всяка седмица ще обсъждаме заедно с вас 1 комбинация при конкретни проблеми, ако в периода на играта си закупите комбинацията или 3 соли по избор, и ни изпратите снимка, и касова бележка на лично съобщение, ще участвате за наградите ни. А те са повече от чудесни! 3 СПА уикенда с 2 нощувки, със закуски и вечери! 3 комплекта Шуслерови соли от 1 до 12 в симпатичен несесер и 50 раници с логото на оригиналните соли! За да се включите, трябва да закупите 3 соли от 80 таблетки с логото на DHU. Период на играта 12.07-27.08.2017 г. Успех!!!