Живеем в странни времена. Времена, които не сме си представяли, че са възможни. И все пак - научихме се да стоим у дома и да се наслаждаваме на допълнителното време, което можем да прекараме с любимите хора. Научихме се да ценим малките радости в ежедневието, които преди не ни правеха никакво впечатление.

Макар че днес социалната дистанция се превръща в нещо нормално, тя продължава да бъде неприятно задължение. Защото ако не я спазваме, това може да доведе до здравословни проблеми. Не, днес няма да говорим за болки в гърлото или общото неразположение, предизвикано от настинка.

Днес ще поговорим за тема, която засяга все повече дами, а именно циститът. Може би и вие сте изпитвали парещата болка ниско долу, която е съпроводена от често и болезнено уриниране.  

Цистит - неприятното преживяване през топлите месеци

Знаете ли, че циститът е второто по честота заболяване след заболяванията на дихателните пътища? Тази статистика звучи още по-притеснително, когато знаем, че всяка втора жена ще страда поне веднъж от цистит.

Най-често виновникът за появата му е бактерията Escherichia coli. Интересното е, че всички ние носим тази бактерия в организма си и по-точно в чревния тракт. А проблемът настъпва тогава, когато тази бактерия попадне в пикочния мехур. 

Разкриваме мистерията

Кои са най-честите причини за появата на цистит? Какво е мнението на специалистите? 

Широко разпространено е схващането, че студените крака могат да станат причина за заболяването. Истината е, че бактерията намира много начини, за да попадне в пикочния мехур, но най-често това се случва при по-нисък имунитет, неправилен хранителен режим и разбира се, секс.

Може и да ви струва странно, но начинът ни на хранене може да се превърне в предпоставка за появата на цистит. Става дума за храните, които са богати на белтъчини - месо, мляко и яйца. Богатият им прием, комбиниран с недостатъчно количество вода в организма, води до концентриране на урината. Тогава болестотворните микроогранизми могат да се "промъкнат" в пикочните пътища.

Имунитетът също може да се превърне в предпоставка за появата на цистит. И тъй като напоследък хигиената е издигната на пиедестал, честото миене на ръцете, дезинфекцирането на всички повърхности и ограничените контакти благоприятстват за намален имунитет. А точно това отслабване на имунитета подпомага бактериите да ни нападнат още при първия ни досег с нестерилна среда. След дългото стоене у дома, сега нямаме търпение да прекарваме време навън сред хора. Това е и вторият начин, по който се появяват уринарните инфекции.

Най-честата причина за поява на бактерии в пикочните пътища си остава сексът. А топлите месеци от годината и принудителното стоене у дома са и времето, когато половите контакти са най-чести. По време на секс е лесно бактерията Escherichia coli да се прехвърли от задната част на интимната зона към предната. Резултатът е само един - неприятна инфекция.

И все пак трябва да намерим начин да се справим с бактерията в пикочните пътища, независимо как се е появила. Едно от най-популярните и доказали се средства е американската червена боровинка. В нея се съдържат специални вещества (проантоцианидини тип А), които пречат на бактериите да се закрепят за стените на пикочните пътища.

Можете да приемате този специален плод във всякакви форми – насипна или течна. Но най-важното е проантоцианидините да са в достатъчно висока концентрация. Можете да се доверите на Urinal Akut® - във всяка таблетка се съдържа високо концентриран екстракт, който се равнява на близо половин килограм от специалния плод. Затова само две таблетки дневно дават бърз ефект още на първия ден.

Лятото е време за приключения, вкусно хапване и романтика. Ето защо последното, за което искаме да мислим е дискомфортът в пикочните пътища. С Urinal Akut® можем да бъдем спокойни, че най-хубавото време от годината ще бъде съпътствано само от хубави емоции.