Вече повече от година животът ни е преобърнат на 180 градуса. Пандемията наложи много промени, които продължават да са в сила и днес. И макар да се надяваме, че съвсем скоро всичко ще остане просто неприятен спомен, няма как да отречем, че това лято също ще бъде белязано от Covid 19.

Лятото е време за пътешествия... Или пък не?

Всеки от нас чака с нетърпение топлите месеци от годината, когато ни очакват най-вълнуващите пътешествия. Независимо дали сме почитатели на морския бряг, или пък на прохладата в планината, сме свикнали да пътуваме и да се наслаждаваме на летните приключения.

Но каква е ситуацията, когато все още се намираме в условия в пандемия? Днес ще споделим с вас любопитно проучване, което ни показва какви са нагласите на хората в България.

През изминалото лято много от нас бяха плахи и предпочетоха да не предприемат пътешествия до далечни дестинации. Всъщност повечето от хората в страната избраха да не напускат пределите ѝ. 

Тази година нагласите на хората не са много по-различни. И все пак има хора, които ще изберат да почиват в чужбина, разчитайки на вече изграден имунитет или пък на поставени ваксини. 

Какъв е средният бюджет, определен за летни пътешествия

Може би това е въпросът, който вълнува най-много хора. През изминалите месеци ситуацията беше доста нестабилна и много хора се притесняваха за доходите си. 

Проучването показа, че напоследък тази тревожна тенденция е намаляла и хората в България са готови да похарчат 74% от месечните си доходи за летни забавления. За сравнение - в Румъния и Латвия са определили съответно 58% и 53% от месечните доходи за тази цел. 

Любопитно е да отбележим, че в скандинавските страни този процент е доста по-нисък - във Финландия, например, ще отделят само 32% от месечните си доходи за лятна почивка. 

Спестяванията и летните удоволствия

За никого не е тайна фактът, че понякога разходите задминават приходите и превръщат планирането на почивка в невъзможна задача. Едва 36% от българите планират да покрият летните си разходи със спестявания.

Разбира се, има и други начини да си подарим вълнуващо преживяване. 36% от анкеритраните ще разчитат на потребителски кредит или заем до заплата от Ferratum.

Истината е, че този тип кредити са удобство за мнозина, тъй като предлагат гъвкави условия за връщане и ни позволяват да си подарим точно това, за което мечтаем, без да се притесняваме от финансовото ни състояние.

За какво харчим най-много?

Може би и на вас ви е било интересно да узнаете дали условията на пандемия са променили навиците за пазаруване на хората. Отговорът е "Да". 

Началото на пандемията накара мнозина да се втурнат из хранителните магазини с цел презапасяване със стоки от първа необходимост. Този период отмина.

През изминалата година 52% от разходите са били отделяни за хранителни стоки, докато сега процентът вече е значително по-нисък - 30%. Тези данни сочат, че малко по малко се връщаме към нормалния начин на живот.

Лято 2021 и Covid 19

Предстоят най-прекрасните месеци от годината. Месеци, в които се наслаждаваме на топлото време, на слънчевите лъчи и на любимите ни хора.

А за да бъде предтоящата лятна почивка още по-приятна, винаги можем да се обърнем за финансово съдъйствие към Ferratum. Разнообразието от бързи кредити и заем до заплата ни дават спокойствието, че винаги можем да разчитаме на подкрепа. 

Не е необходимо да чакаме и да се притесняваме. Всъщност именно в моменти като сегашния трябва да се поглезим, да се откъснем поне за малко от ежедневието и да си припомним, че скоро всичко ще бъде по-добре. Бързите кредити на Ferratum са винаги на наше разположение, за да ни помогнат във всяка една ситуация.