Вашият началник Везни може да не е сто процента надежден, но успява да изтръгне максимума от вас благодарение на чара, любезността и подкупващата си усмивка. Това е първият и по-разпространен тип. Другите 20% от представителите на този знак се отличават с прекомерна амбиция, изключителен егоизъм и агресивност. Те са способни да ви експлоатират безмилостно. Тежки думи, но верни.

И двата вида притежават забележителната способност да убеждават. Те са привидно безпристрастни, кълнат се в справедливостта и са привърженици на златната среда. Техният девиз е “Нищо прекалено”.

В повечето случаи вашият началник Везни искрено вярва, че е напълно почтен в отношенията с подчинените си. Но хубавите очи или добрите маниери могат лесно да спечелят повишение. Той сътрудничи с колегите, служителите и целия персонал, но тъй като има палав поглед и изящни маниери, дамите в офиса често се захласват по него. Те обаче могат да се опарят неприятно, тъй като тези началници обичат да експериментират в емоционалния си живот.

Астролозите обичат да говорят за нерешителността на Везните, както и за неспособността им да вземат решения. Но бързите решения не винаги са най-добрите! Освен това те са свидетелство за известна недалновидност и незрялост. Везните стигат до премерени решения, след като внимателно претеглят всички причини и следствия, плюсове и минуси.

Везните често работят на приливи и отливи. Затова не се учудвайте, ако някой хубав ден шефът ви откаже да се занимава с проблеми, които не търпят отлагане. Партньорството с Везни е добро. Една от причините за това е, че, когато Везните не си дават зор, което се случва от време на време, другият партньор може да поеме работата. Втората причина е, че вашият началник е екипник и е склонен на партньорства.

Фактът, че с него лесно се общува, осигурява спокойната работа в офиса. Удоволствие е да се работи за този началник, ако нямате нищо против извънредния труд, въздържате се от емоционални усложнения и го оставяте винаги той да е победител. Това, което губите като пари, печелите като дружелюбност и съдействие.