Херцогинята на Съсекс сподели рецептата със своите последователи.

Меган Маркъл показа на феновете си рецептата за нестандартна паста, която тя приготвя с мариновани лимони. А видеото херцогинята публикува в своите социални мрежи.

За радост на почитателите си, кралската особа сподели нова публикация. Това беше видео, в което Меган приготвя доста нестандартно ястие в своята кухня.
„Готвя нещо повече от просто паста (с домашно консервирани лимони)... толкова много хубави неща предстоят скоро“, написа тя под публикацията си.

Много хора предположиха, че с това видео херцогинята промотира продължението на своето шоу „С любов, Меган“. Последните новини около Меган Маркъл съобщават, че то ще се завърне на екран на 26-ти август тази година. Във втория сезон ще участват известни готвачи от цял свят, както и приятели и колеги на херцогинята, сред които Даниел Мартин, Радхи Девлукия, Хедър Дорак, Тан Франс, Джей Шети и други.

Тъй като до премиерата на шоуто остават още няколко дни, ви предлагаме да ги запълните, като приготвите паста в стил “а-ла Меган” – с чесън, ароматни мариновани лимони и зехтин.

Лимонова паста по рецепта на Меган Маркъл

Нетрадиционно пикантно ястие с мариновани лимони

Необходими продукти:

За пастата:

  • Спагети от твърда пшеница – 250 грама
  • Чесън – 2 скилидки
  • Пресен босилек – 1 връзка
  • Зехтин – 2 с.л.
  • Пармезан – на вкус

За маринованите лимони:

  • Лимони – 500 грама
  • Вода – 1 литър
  • Едра морска сол – 125 грама
  • Черен пипер на зърна – на вкус
  • Дафинов лист – на вкус
  • Пресен розмарин – 1 връзка
  • Кимион – на вкус

 

Начин на приготвяне:

За да приготвите пастата с мариновани лимони, първо трябва да подготвите самите мариновани лимони. Разбира се, ако имате възможност, можете да ги купите от магазин, но ние ви предлагаме да ги приготвите сами.

Първо в тенджера кипнете водата с дафиновия лист, черния пипер, кимиона и солта. Лимоните се нарязват на резени и се подреждат в буркани. Към тях се добавя и розмаринът. Заливат се с предварително приготвената марината и се оставят да изстинат в продължение на едно денонощие.

Когато лимоните са готови, може да преминете към самата рецепта на Меган.
Първо херцогинята нарязва на ситно чесъна и месестата част на няколко лимонови резенчета, след което ги запържва в тиган с нагорещен зехтин.

След това в тигана се добавя предварително сварената паста, нарязаните листа босилек и всичко се разбърква добре. При сервиране Меган поръсва ястието с настърган пармезан, полива го с още малко зехтин и украсява с клонка босилек.