Готови сме за козунаци 2024!, така Линда Петкова “откри” сезона на сладките тестени изделия, типични за великденската трапеза.

Съпругата на Кирил Петков има малка сладкарница в центъра на София, в която предлага безглутенови вкуснотии и както всяка година и тази съобщи на последователите си в социалните мрежи, че вече приемат поръчки.

Тази година предлагат три вида козунаци - със стафиди и цитрони, с натурален шоколад и бадеми или шипков мармалад и орехи. Има малки по 450 г и големи по 950 г. Малките са по 34 лв., а големите - 59 лв.

Потребители в социалните мрежи и този път не пропуснаха да изразят възмущението си от цените, а и не само. “Възмутена съм, дори в Белгия няма такава скъпотия....госпожо Петкова, нямам думи”, “Нали разбирате, че без глутен означава без бяло брашно, а без бяло брашно няма конци, а без конци имаме кекс и нищо общо с козунак? ”, пишат в мрежите.

Козунаците са направени с масло, мляко, кафява захар, яйца, безглутеново брашно, мая, кора от лимон и канела и са подходящи за хора с алергия към глутен, уверяват в публикация на фейсбук страницата на сладкарницата. А бройките са много ограничени.