Лиз Бурбо e една от най-известните психоложки в света. Тя извървява дълъг път към успеха преди да придобие световна слава.

През 1966 година Лиз започва своята кариера в продажбите за международна компания и постепенно се превръща в един от най-успешните мениджъри по продажби в Северна Канада. Тя успява да задържи успеха си 18 години и през този период обучава повече от 40 000 души да осъзнаят по-добре потенциала си и да станат успешни в продажбите и бизнеса. Обаче това, което забелязва Лиз е, че повечето хора не са успешни, защото те не осъзнават своята цел и мисия в живота. И тази мисъл я кара да се откаже от стабилната кариера, която е изградила до този момент и да стартира собствен бизнес.

През 1984 година Бурбо отваря своята първа школа, в която изнася лекции на тема: “Как да запазим здравето си”. Познанията ѝ са от личен опит, след като успява да пребори своите проблеми с излишните килограми и здравето. Когато променя своето тяло и влиза във форма, тя пише книга със заглавие “Слушай своето тяло – твоя най-голям приятел на земята”, която става бестселър, продадена в няколкомилионен тираж и след 35 години тя все още се продава така успешно. Огромен брой хора по целия свят разбират как, променяйки мисленето си, могат да оздравеят. Разбира се, Бурбо води не лека война с лекари, които не приемат нейната теория толкова лесно. От март месец тази година въпросната книга ще може да бъде намерена и в България.

Лиз е имала тежки моменти в бизнеса и няколко пъти ѝ се е налагало да затвори своята школа, защото не е имала средства да продължи, но всеки път е намирала сила и подкрепа в себе си и другите и пак е продължавала напред.
В личен план тя има дълъг брак, но в един момент се влюбва в друг мъж и признава това на съпруга си. Те се разделят и една година Лиз живее с другия мъж. После осъзнава, че обича съпруга си и го моли да се върне при него. Той също много я обича и я приема обратно, като и досега двамата са заедно и продължават пътя си напред. Тя често разказва на семинарите си за своя прекрасен съпруг.

За Лиз семейство е най-важната ценност. Тя обикаля света заедно с децата и внуците си и продължава да работи на 78-годишна възраст!

Днес тя има 25 издадени книги, преведени на 20 езика, разпространявани по целия свят и продадени в над 50-милионен тираж. Преподава в над 25 държави на 9 езика. Основната цел на Бурбо е да помага на хората да бъдат здрави, да открият мисията си в живота и да изградят хармонични отношения със себе си и другите.

За първи път Лиз Бурбо ще дойде в България на 20 март. На 21 март ще проведе един от най-нашумелите си семинари: “5 травми, които ни пречат да бъдем себе си”. И понеже Лиз Бурбо е известна със своята способност да помага на хора да станат успешни, намирайки тяхната мисия в живота, на 23-24 март тя ще проведе ВИП-семинар на тема: “Благоденствие и изобилие - система за забогатяване”.