сАмериканската актриса Гуинет Полтроу винаги е имала стройна фигура. Въпреки възрастта си, тялото ѝ все още е с размери на модел. По-конкретно, звездата има стандартна талия – точно 60 сантиметра, с която наскоро се похвали в интервю.
Дългите стройни крака, еластичната кожа и стегнатият корем са резултат не само от генетика. Носителката на „Оскар“ е активна привърженичка на здравословния начин на живот. Още през 2008 г. тя създава своя собствена компания, която насърчава здравословен, естетичен и обмислен начин на живот.
Както казва актрисата, когато е била малка, майка ѝ я е научила да яде здравословна органична храна. Години по-късно Полтроу все още следва това и сега учи децата си на същото.
Актрисата рядко публикува разголени снимки в социалните мрежи. Повечето кадри са от ежедневни моменти със семейството и приятелите ѝ. Гуинет обаче често показва вкусни снимки на ястия с рецепти и уверява, че съзнателното правилно хранене и детоксикация поддържат стройна фигурата ѝ дори на 51 години.
Например, супата от моркови и джинджифил е идеална за студено време. Необичайната комбинация придава на ястието прекрасен лек и сладък вкус.
Крем супа от моркови и джинджифил
Всички съставки могат да бъдат закупени от супермаркет. Пилешкият бульон може да се замени със зеленчуков.
Необходими продукти за 4 порции:
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1 корен от джинджифил
- 2 с.л. кокосово масло
- 0,5 ч.л. млян кориандър
- 0,5 ч.л. гарам масала
- 1 ч.ч. кимион
- 500 гр. моркови
- 700 мл. пилешки бульон
- сол на вкус
- млян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука, морковите и чесъна на тънки филийки. Смелете добре корена на джинджифила. Ще ви трябват две супени лъжици от него.
Изсипете кокосовото масло в тиган с дълбоко дъно и загрейте. Добавете лука и щипка сол. Покрийте с капак и гответе на слаб огън, като разбърквате от време на време, докато лукът омекне или около 20 минути.
Добавете чесъна и смления джинджифил. Разбъркайте за 1 минута. Прибавете кимион, кориандър и гарам масала. Разбъркайте още 1 минута.
Изсипете бульона в тигана. Следват нарязаните моркови и още малко сол на вкус. Оставете сместа да заври. След това намалете котлона и оставете да къкри, докато морковите омекнат или около 20-30 минути.
Пасирайте зеленчуците с бульона до кремообразна смес.
Подправете на вкус със сол и черен пипер. Ако желаете, добавете малко кокосово мляко за по-кремообразен вкус. Сервирайте супата топла.