Както жените, така и мъжете имат своята любима секс поза, която им носи най-силно удоволствие. Сексолози анализираха данните от различни допитвания за любимите секс пози на мъжете и установиха, че те не са толкова много, предаде БГНЕС. Ето кои са основните:

Поза ездачка

Първата поза е жената ездачка. При нея партньорката е отгоре, мъжът я вижда изцяло и това е влудяващо, тъй като знаем колко важна за мъжа е зрителната представа в секса, поясняват сексолози.

При секс обаче, мъжете обичат да гледат най-много от позицията на...

Кучешката поза

Мъжът отзад или различните варианти на кучешката поза също е много предпочитана от силния пол. За дамата е добре да знае, че не е задължително да заема обичайна позиция на колене и ръце. Може просто да стои наклонена напред и да се държи или опре на нещо. При такава поза мъжът контролира целия процес.

Поза "Вълшебна гора"

При позицията "вълшебна гора" мъжът седи в поза на лотос, а жената се разполага върху него в седнало положение и лице в лице. Визуалният контакт и близостта на телата компенсират недълбокото проникване.

Мисионерска поза

Мисионерската поза позволява на мъжа да чувства, че доминира над жената. Тази поза позволява много близък контакт лице в лице и точно затова е интимна и винаги съпроводена от силни чувства.

Странична поза или т.нар. "лъжички"

Страничната поза носи ефект на неочакваност. В зависимост от това как се сгъват краката може да се контролира дълбочината на проникването.

Поза „Стрида"

При последната поза "стрида" жената е по гръб, а мъжът е на колене. Удобството на тази поза е, че двойката може да премине към нея лесно след мисионерската поза (и обратно).

Не забравяйте, че позите могат да разкрият немалко неща за характера на мъжете.