Понякога да срещнеш любовта в етап от живота си, когато знаеш какво искаш и какви компромиси (не) би направил, е най-хубавото, което може да ти се случи. Това предполага също, че в този момент човек е на по-зряла възраст. И все пак не може всички да уредят живота си, докато са на 20, нали? Днес ви разказваме историята на Хелън Мирън и нейния съпруг, които се запознават в края на 30-те си години, гаджета са в продължение на 10 г. и са щастливи и до днес.

Кариерата на първо място?
Британската актриса Хелън Мирън е сред малкото актриси, имали късмета да изиграят ролята на кралица Елизабет II, като това се случва в драмата от 2006 г. „Кралицата“. Тя е известна с роли в киното, театъра и с това, че не се страхува да участва в различни проекти – от комедии, през екшъни до филми на ужасите. Познаваме я още от филмите „Жената в златно“, „БСП – Бесни страшни пенсии“ и „Бързи и яростни“. Хелън е била номинирана за престижната награда Оскар 4 пъти, като е наградена за ролята си в „Кралицата“.
Очевидно през годините Хелън е дала всичко то себе си, за да бъде успешна в своята кариера и вероятно това е бил приоритетът в живота ѝ. Тя никога не се е омъжвала, което в актьорските среди не е много често срещано. Всичко обаче се променя, когато в живота ѝ се появява Тейлър.

Съдбовният кастинг
Тейлър Хакфорд е известен режисьор, продуцент и актьор, като едни от най-известните му проекти включват „Адвокат на дявола“, „Рей“ и „Комикът“. За разлика от Хелън, която не се е омъжвала преди това, Тейлър има два брака зад гърба си, когато двамата се запознават. Той има и две деца, Рио и Алекс Хакфорд, които живеят с него и Хелън от самото начало на връзката им.
Какво може да събере личности като Хелън Мирън и Тейлър Хакфорд? Страстта към киното, разбира се. Запознават се на кастинга, който Тейлър прави за главна актриса във филма от 1985 г. „Бели нощи“. Той е режисьор и продуцент на проекта, а Хелън се явява на прослушването и получава ролята. А заедно с това печели нещо много по-важно – открива любовта на живота си.

Шотландската сватба
Макар че връзката им започва през 80-те години, двамата се женят на 31 декември 1997 г., след повече от 10 години заедно и то точно на рождения ден на Тейлър. Сватбата се състои в енорийската църква Ардерсиер в Северна Шотландия. Първата брачна нощ на младоженците е в историческата кула на замъка Стюарт, построен през XVI век. Интересното е, че двойката се опитва да запази събитието в тайна, но една поръчка на цветя от страна на бъдещата булка я издава. Церемонията им е малка и семпла, но много задушевна и специална. Колкото до причината сватбата да бъде именно в Шотландия, някои от гостите предположиха, че са избрали страната заради предци на Тейлър, произхождащи от нея.

Любов навреме
Хелън Мирън е родена през 1945 г., а нейният любим – няколко месеца по-рано. В интервю Хелън споделя, че и двамата са били на около 38 години, когато са започнали да се срещат и че според нея е важно, че са връстници. Според актрисата това е заздравило връзката им, за да си дадат свободата и разбирането, от които са имали нужда. „Страхотното на това да срещнеш любовта на живота си на по-зряла възраст е в това, че си способен да я разпознаеш като такава.“ – разсъждава актрисата и добавя: „Така човек разпознава партньорството в една връзка толкова, колкото и любовта и страстта.“
Натоварени им графици и ангажиментите в киното водят до това, че двамата често прекарват доста време далече един от друг. Според Мирън обаче именно това поддържа връзката им силна през годините.
И макар че са заедно от повече от три десетилетия, Хелън признава, че локдаунът ѝ е дал възможност наистина да седне да вечеря със съпруга си. В шоуто на Греъм Нортън Хелън каза: „За първи път от 30 години сядахме на масата един срещу друг и вечеряхме заедно всяка вечер в продължение на шест месеца.“ Явно и двамата са имали нужда от това!

Заедно и в добро, и в лошо
Хелън и Тейлър преминали заедно през най-важните моменти в живота си. Това включва радостни събития като като премиери на филми, номинации и награди, но също и тъжни такива, като например трагичната загуба, когато най-големият син на Тейлър умира след боледуване.
Днес Хелън, на 76 години, и Тейлър, който е на 77, са сред двойките, които ни карат да повярваме, че истинската любов съществува и че може да дойде в живота ни във всеки един момент. И нещо още по-важно – те доказаха, че когато я срещнем, тя може да трае цял живот.