Всички искаме да сме сигурни, че до нас има надежден човек, който истински ни обича. Но как можете да определите дали вашата сродна душа има нужда от вас?

Кой от нас не би искал да има дарбата да чете мисли, за да „влезе“ в главата на друг човек и да разбере какво наистина чувства. Ех, добре че има психология, с нейна помощ това може да се направи поне отчасти. Ако сте тревожна дама, определено понякога се улавяте, че си мислите, че любимият ви е станал студен и дистанциран или може би е спрял да ви обича.

Най-често такива разрушителни мисли не са мотивирани от нищо, но все пак има и случаи, когато интуицията ви се опитва да ви достигне. За да разберете със сигурност, че връзката е изживяла своето и мъжът прави всичко, за да ви накара да го напуснете, струва си да го проверите за признаците, които ще споделим по-долу.

Запомнете: това не е истината от последна инстанция и в нестабилно емоционално състояние можете дори да измислите съвпадения, които не съществуват. Накратко, проверете го, но тогава е по-добре да обсъдите всичко с половинката си. В крайна сметка има вероятност той да преминава през труден период и поради това просто да се е затворил в себе си. Почти всеки проблем може да бъде решен чрез диалог, основното е да започнете.

Човешките взаимоотношения са доста трудни за разбиране, защото най-малката сянка на емоция или незначително действие, чието послание се съдържаше в един човек, може да бъде възприето от друг човек по съвсем различен начин. Мъжете влизат във връзки с лекота, но не всеки може да намери смелостта да ги прекъсне. Има обаче определени признаци, които ви позволяват да разберете, че вашият любовник или съпруг вече не се нуждае от вас. В този материал ще разгледаме основните.

1. Избягване на прекарването на време заедно

Качественото време заедно е особено важно за формирането на връзка като двойка. Въпреки това, след като първоначалният период, изпълнен с романтика, е изоставен, той често се пренебрегва във връзката. Ако сте мотивирани да организирате свободното време, но вашият партньор прави всичко възможно да избягва ситуации, в които трябва да прекарва време насаме с вас, това е причина да се замислите.

2. Намалена комуникацията

Тази точка до голяма степен се припокрива с първата, но става въпрос за нещо друго. Ако в началото на връзката вашият мъж редовно се обажда и пише, а сега дори може да забрави да отговори на въпроса ви в чата, това означава, че той се отдалечава от вас. Разбира се, ако няма основателни причини за подобно поведение.

3. Интимният живот тръгва надолу

Разбира се, интимността е не по-малко важна от задушевните разговори. Ако вашият партньор престане да изпитва сексуално влечение към вас, избягва ласки, целувки и сексуална активност, това може да е признак за намаляване на интензитета на емоционалната връзка между вас, както и за намаляване на нуждата да усеща присъствието ви.

4. Избягване на съвместни планове

Хармоничните взаимоотношения обикновено се характеризират с желание за правене на съвместни планове и постигане на едни и същи цели. Разговори за деца, сватби и дори баналния въпрос "какво ще правим този уикенд?" започват да дразнят мъжа. Това може да е „звънец“, че вашият партньор е уморен от връзката.

5. Емоционална дистанция

Ако забележите, че вашият партньор е станал по-малко открит с вас, вече не споделя преживяванията си и предпочита да преминава през трудни моменти сам, това може да означава, че той е емоционално отдалечен от вас и вече не се нуждае от вашата подкрепа.

6. Повишена независимост

Съвсем не е лошо, когато всеки човек остава независим и има свои собствени хобита, но когато той постоянно изчезва от живота ви, за да прекарва време в компанията на нови приятели със сходни интереси, пренебрегвайки вашите планове и споразумения, това не води до нищо добро. Изглежда сте заедно, но само вербално и физически (и дори тогава не винаги).

7. Все по-често чувате недоволство по свой адрес

Когато човек се интересува от човека, с когото е и от връзката, той харесва партньора си дори с неговите недостатъци. Но в момента, в който започвате да чувате все повече и повече упреци към себе си и всичко, което правите, е някак грешно според партньора ви, това е лошо. Критиката и подчертаването на недостатъците може да показват, че човек вече не вижда смисъл в присъствието ви до него.

8. Един мъж все повече обръща внимание на други момичета

И тук се вземат предвид дори случайни забележки за ваша обща приятелка, която уж е започнала да изглежда по-добре. Ако той започне открито да се възхищавате на друго момиче, тогава има причина да се замислите. Сравнението с други жени и прекалено откровеният интерес към тях показват, че вашият партньор не ви цени и умишлено прави всичко, за да ви въведе в конфликт, който ще доведе до раздяла.

9. Без интерес към вашия живот и постижения

Представете си, че преминавате през труден период, но вашият мъж изобщо не се интересува какво точно се случва в душата ви и в живота ви. Това е сигурен знак, че той вече не се нуждае или не се интересува от вас. Подкрепата в любовта е изключително важна, това е единственият начин да постигнете хармония в двойката. И ако вашият партньор говори само за себе си, обезценявайки вашите усилия и преживявания, това не е напълно адекватно.

10. Пренебрегване на чувствата ви

Това поведение става особено забележимо при кавги. Ако по-рано сте се опитвали да търсите компромис, сега винаги оставате виновни. И нямате сили да промените баланса на силите, защото започват да се използват манипулации, срещу които няма какво да противопоставите. Вашето емоционално състояние не интересува много партньора ви, защото той вече не се интересува от вас.