Писмо в бутилка, изпратено от две тийнейджърки, търсещи любов преди повече от половин век е открито само на метри от мястото, където е пуснато.

Дженифър Коулман и приятелката й от детството, Джанет Бланкли, пускат своите писма в река Хъмбър през 1966 г. В тях двете молят потенциални гаджета да им пишат. 

Момичетата, тогава на 15 години, посещават семействата си в Саут Фериби, Северен Линкълншир, когато им хрумва идеята да търсят любов в открито море. Те пишат своите писма, в които молят момчета на възраст от 16 до 18 години да им пишат като не забравят да приложат и снимка към писмото. Двете момичета добавят адресите си и пускат писмата във водата като се надяват на най-доброто. 55 години по-късно, почистващи реката хора попадат на двете писма.

След училище, двете момичета губят връзка, а написаното остава в миналото. Дженифър дори се мести да живее в Австралия и е „абсолютно изумена“, когато се свързват с нея по повод нейното тийнейджърско писмо.

Трейси Маршал от Scunthorpe Litter Pickers я открива чрез Фейсбук и споделя: „Откриваме всякакви странни и прекрасни неща, когато събираме отпадъци, но никога, никога не сме открили нищо подобно! Изумително е!”

Дженифър, която сега е на 71 години, споделя, че не се е замисляла за писмото си, откакто е пуснала бутилката преди повече от 50 години, но е впечатлена, че съобщението е останало предимно сухо.

Трейси Маршал показва писмото на Дженифър във видео разговор, а авторката му споделя, че не реката й е помогнала да намери любовта си. Направили са го нейните приятели, които я запознават със съпруга й.
“Открих любовта, когато бях на 49 години”, споделя тя.