Какво е да обичаш някого?

Любов - това е, когато партньорът ти има нужда от теб, има нужда да ти сподели всичко, което му тежи, а ти да нямаш против. Това не те прави емоционално кошче, а е част от връзката. Защо ли? Защото ти си с него, той е с теб, приели сте всичките си минуси и плюсове, независимо от последствията. Да обичаш ли? Това е, когато другият има трудности, а ти си до него, за да му помогнеш, за да минете двамата през това изпитание.

Любовта е да виждаш всичките му недостатъци и досадни навици и да се научиш да ги пренебрегваш, защото добрите му черти са тези, в които си се влюбила, макар и да си знаела, че не са само те. Защото никой не е перфектен и не трябва да се отказваме само заради малкото неща, които и да ни дразнят.

Обич ли? Това е да отделиш няколко часа от времето си, за да сготвиш любимата му храна, защото той обича ястието с повече подправки и зеленчуци. Не го правиш, защото ти не се налага или да го впечатлиш, а защото искаш да се грижиш за него.

Любов - това е, когато оставиш миналото зад гърба си и живееш на пълни обороти в настоящето. Това е прошката за нещата, които сте си казали или не сте, но сте наранили другия. Защо? Защото гневът и яростта нямат място при любовта. Тя трябва да е чиста.

Да обичаш ли? Не е трудно. Това са грижите за другия. Твоята задача е да бъдеш опората му, да го вдигнеш, когато падне, както и да му вдъхнеш увереност, за да не върви с наведена глава.

Любовта е причината да искаш да си по-добра от вчера, да вървите напред заедно и да се гордеете един с друг.

Тя е причината да отвориш сърцето си, макар и понякога да боли, да си честна с това как се чувстваш в даден момент, но да не те е страх, че ще получиш критика или че ще бъдеш наранена. Защо ли? Защото знаеш, че той е и ще е до теб, подкрепяйки те, помагайки ти да бъдеш себе си и да вървиш нагоре, както ти правиш.

Да обичаш някого ли? Не, не, това не е само интимната връзка между вас, а и още нещо. Ти си благодарна за него всеки ден, дори и в дните, в които нищо не е наред, защото знаеш, че ще се прибереш при него, ще се сгушиш и ще се събудиш пак в обятията му. Нямаш си и идея колко хора искат това, мечтаят за това… Целувай го, прегръщай го, показвай му и казвай колко силно го обичаш и какво е той за теб!

Да обичаш някого, не, наистина да е така, означава да го обичаш и в най-трудните дни, когато всичко е срещу вас, когато имаш чувството, че всичко около теб се руши или той е паднал и ти не можеш да го вдигнеш.

Да, това е любовта. Така изглежда тя.