Жените сме майсторки в това да се самозалъгваме. Няма значение колко пъти сме се парили. Няма значение колко пъти сме си обещавали - продължаваме и продължаваме да го правим. Интуицията ни казва, че този мъж не е за нас, а ние си казваме следното...

1. Без значение какво казва, той иска да е с мен.

Ако ти казва, че не е готов за обвързване, ако ти казва, че не може да ти обещае нищо, вслушай се в думите му. Не ги преиначавай в главата си. Не им придавай скрит смисъл. Нямат такъв. Казва ти, че не иска сериозна връзка, защото наистина не иска сериозна връзка. Поне не и с теб.

2. Държи се така, защото е ядосан на нещо.

Дори да е вярно, ти не заслужаваш да бъдеш негова изтривалка. Защото, когато ти си ядосана на някого или на нещо, не си го изкарваш на него, нали? Не се заяждаш с него, не търсиш конфликт. Просто защото не искаш да нараниш чувствата му. Просто защото го обичаш. Прото защото те е грижа дали ще го нараниш. Не е нужно да продължавам, нали?

3. Нещата ще се оправят.

Нещата никога не се оправят. Не и сами. За да „се оправят нещата” са нужни усилията и на двамата ти. Но дълбоко в себе си ти знаеш, че, ако той искаше да положи усилия да „оправи нещата”, всъщност нямаше да има какво да оправя. Ако можеше да се промени, ако искаше да се промени, вече щеше да го е направил. Признай го пред себе си. Дори и да боли.

4. Не би ми изневерил.

Всеки, който не чувства истинска свързаност, истинска принадлежност към човека до себе си, би изневерил. А ако ти усещаше, че той е свързан с теб, сега нямаше да четеш тези редове, нали? Така че, ако интуицията ти подсказва, че има нещо гнило, че има нещо съмнително, не си затваряй очите. Напротив, отвори ги широко. Може би е крайно време да прогледнеш.

5. Не мога да живея без него.

Можеш. И още как. Защото ти ВЕЧЕ живееш без него. Макар да не искаш да го признаеш пред себе си. Не е страшно да си тръгнеш от него и да останеш сама. Защото ти ВЕЧЕ си сама. Изправи се срещу страха си. Не бягай от промяната. Тя е пътят към твоя нов живот. Към живота, който заслужаваш...