Европейското първенство по футбол във Франция е в разгара си и милиони мъже всяка вечер вече са "залепени" пред телевизионните екрани.  За да излезете напред в играта и да впечатлите останалите с познанията си научете някои от най – интересните факти за шампионата на Стария континент:

1. Официалният талисман на UEFA EURO 2016 ™ се казва Super Victor. Той е малко момче с наметало и магически ботуши, които му позволяват да лети и да разпространява футболната треска навсякъде. Super Victor ще се срещне с фенове на различни места във Франция по време на така наречените  #MascotteDay събития, добавяйки забавление и основните ценности на турнира: гордост, споделяне и зачитане.

2. Европейското във Франция  е 15-тото по ред първенство по футбол на Стария Континент като за първи път него участват 24 отбора, вместо досегашните 16. За съжаление България не е сред тях, нареждаща се до страни като Холандия, Сърбия и Гибралтар, които също не успяха да се класират. Ако все пак искате да се насладите на футболните емоции, имате шанса да го направите на чисто нов 65 инчов ULTRA HD телевизор LG UH600V. За да участвате в томболата за спечелването мупросто трябва да попълните талон за участие в някой от магазините на МЕТРО до 20 юни.

3. Домакинството на турнира амбицира Франция да започне амбициозна € 1,6 млрд програма за строителство и ремонт на своите стадиони. Нови „еко стадиони” са построени в Лил, Ница, Бордо и Лион, докато съществуващите такива в Марсилия, Париж, Сен Етиен и Тулуза са претърпели на основен ремонт.  Всички конструкции са оборудвани със система за възобновяема енергия чрез използване на слънчеви панели, като също така имат вградени системи за събиране на дъждовна вода за нуждите на тревата.

4. Официалният химн на първенството This One is for You е дело на френския DJ и продуцент Дейвид Гета, който освен на откриващата церемония, ще бъде пускан на всеки един от стадионите в периода 10 юни - 10 юли. Може би не знаете, че това е последния турнир, който ще бъде на територията на само една страна. По идея на френския президент на UEFA Мишел Платини мачовете на Евро 2020 ще се проведат в тринадесет различни градове из цяла Европа.

5. Всяко едно евро от покупката на билети за мача на Франция на 19 юни в Лил ще бъде дарено за отбелязване на 30-годишнината от смъртта на известния френския комик и актьор Мишел Жерар Жозеф Колучи. Станал известен под псевдонима Колюш, той печели сърцата на хората с предизвикателния си хумор по отношение на политиката и управлението на страната. Затова неговата смърт на 19 юни 1986 година е обявен за ден на национален траур.

6. Хиляди безплатни билети за мач ще отидат за младежи в нужда благодарение на  Фондацията на UEFA за деца. Мисията на европейската футболна организация е да помогне на младите хора също да се възползват от ролята на футбола в обществото. За първенството са предвидени 20,000 билети за организации, които работят с уязвимите групи във Франция. Всеки един град домакин ще има 2,000 билети за разпространение, които ще помогнат за популяризирането на магията на футбола и ще дават надежда за тези, които се нуждаят най-много.

7. Според проучване във Великобритания, публикувано във вестник "Daily Star", 25% от британките ще предпочетат да се срещат с любовниците си, отколкото да си губят времето в компанията на захласнатите си по футбола съпрузи. От сайта за запознанства Gleeden отбелязват, че по време на Световното първенство по футбол през 2014 г. са отчели увеличение с рекордните 70% на регистриралите се жени по време на шампионата.  В интерес на истината голяма част от участвалите в допитването мъже също са признали, че са използвали "ходенето на мач" като извинение за извънбрачни афери.

Футболните емоции вървят ръка за ръка с добрата трапеза, за която МЕТРО винаги е ваш верен помощник. Не пропускайте да го „изиграете добре” и на масата с барбекю  артикули на световно известния готвач  Jamie Oliver, които могат да бъдат закупени с атрактивна отстъпка при събрани бонус точки само в магазини МЕТРО до 17 август това лято.

Още вкусни предложения от каталог „Барбекю и бира“ може да видите на сайта.