Магията на Персеида и метеоритния дъжд на 11 и 12 август. Идва времето на падащите звезди!

Те ще напарвят своето светлинно шоу под формата на Персеиден метеоритен дъжд, който се повтаря всяка година в периода между 17 юли и 24 август.
Тази година запленяващите „фойерверки“ ще достигнат пика си в нощта срещу събота (12 срещу 13.08). Известно още като „Персеидите“, годишното събитие е обичано заради големия брой ярки метеорити.

Повечето метеоритни дъждове се получават от комети. Когато кометата орбитира Слънцето, тя оставя следа от ледени отломки. Ако Земята мине през тази следа, значи ще се радваме на падащи звезди. Въпреки че метеоритите се появяват навсякъде в небето, ако проследите пътя им, ще изглежда, че те падат точно в един район. Точно там, откъдето тръгват има съзвездие, а от неговото име се ражда и названието на меторитния дъжд.

Е, тази нощ звездите ще падат от точки, които се намират в съзвездието „Персеида“.

Персеидния метеоритен дъжда се получава, когато Земята преминава през отломките изхвърлени от кометата Суифт-Тътъл. Според НАСА това е най-чаканият дъжд за цялата година. Гледката ще бъде най-чиста и ясна през нощта на 12 август, защото Луната няма да свети толкова силно.

Според учени броят на метеорите, които ще можем да видим в рамките на един час ще бъде двойно повече. Ако досега плътността на потока е била 100 метеорита в час, то тази година метеоритният дъжд ще е 5 пъти по-ярък отпреди или с други думи казано - броят на метеоритите може да достигне 500 в час! Определено ще имаме възможност за много желания!

Всичко от което се нуждаете, за да хванете тазгодишното шоу е мрак и удобно място за сядане. И, разбира се, малко търпение. Ще отнеме около 30 минути, за да могат очите ви да се приспособят към тъмнинанта и колкото по-дълго чакате навън, толкова повече ще видите.

Как ще ни се отрази метеоритният дъжд?

От астрологична гледна точка това космическо събитие ще ни засегне по невидими начини. Звездите ще додведат в живота ни неочаквани събития. Объркването и хаосът ще изчезнат, тъй като светлината на Персеида ще освети пътя на новото направление, от което най-много се нуждаем. Щом погледнете небето, запитайте се какви промени искате да настъпят в живота ви, ако има такива.

Красивите падащи звезди могат да се превърнат в катализатор за промяна и да ви подтикнат да предприемте конструктивни действия, за да превърнете целите си в реалност. Съществуват редица положителни аспекти след хубавата енергия, която ще донесат метеоритите.

Оставете Персеида да ви вдъхнови, докато гледате как светлината озарява небето!