Медиите разкриват още нови подробности за жертвите на най-масовото убийство в САЩ, което се случи този уикенд. Припомняме ви, че тогава 29-годишният Омар Матин откри огън в гей клуб, носещ името Pulse. По това време в заведението имало около 300 души, 49 от тях са починали, а още 50 са ранени.

Сред присъстващите в клуба била и 49-годишната Бренда Макул, която е майка на 11 деца. Тя танцувала заедно със сина си Исая, когато Омар Матин започнал стрелбата си. Бренда видяла как нападателят насочил оръжието срещу сина й и му извикала да залегне, а след това застанала пред него и поела куршумите. 

Историята на Макул е изключителна и с факта, че преди това тя е успяла два пъти да се справи с коварната болест рак. Бренда обожавала салсата и често танцувала заедно с 21-годишния си син Исая Хендерсън, който бил гей и когото тя искала да подкрепи. Само два часа преди атаката на Омар Матин Бренда пуснала клипче от клуб Pulse:

Петият по големина син на Бренда - Фарел Маршал създаде страница за набиране на средства за погребението на многодетната майка.

"Решението на един човек промени живота на множество други. Нашата молба е да се молите за нас и да помогнете с каквото можете на мен и моите сестри, за да успеем да подредим живота си" - написа Маршал.

"Винаги ще бъдеш в сърцата ни. Винаги. Наистина много те обичам, МАМО!" - допълни той.