Тази седмица една майка от щата Флорида заряза детето си заключено в колата, докато тя пазарува. Детето е стояло в колата цели 40 минути, но възмутителната история не спира дотук. След това майката изразила гнева си към полицията чрез пост във Фейсбук, наричайки ареста си „глупост”.

Според думите на Талиша Мартин тя отишла да купи само тоалетна хартия и не се е бавила повече от 7 минути, а 5-годишният ѝ син сам поискал да остане в колата, за да си играе на телефона. Според нея климатикът е бил включен, но според полицията той дори е духал горещ въздух, а майката се е бавила много повече от 7 минути. Талиша е арестувана за престъпна небрежност спрямо детето си, но тя смята, че жертвата в цялата ситуация е тя самата.

 

Ето какво написа тя в социалната мрежа:

„По-рано този следобед имах известни неприятности. Отидох до Walmart, за да купя тоалетна хартия и нищо повече, с мен беше синът ми. Той искаше да остане в колата, за да си играе на телефона. Прозорците бяха вдигнати, климатикът беше включен, колата беше заключена, тъй като нямаше да ме има само няколко минути, защото трябваше да взема едно нещо. Но някаква чернокожа жена си навряла носа, където не ѝ е работата и казала на служителите на Walmart. Така че, когато се върнах при колата ми след 7 минути, там ме чакаха полицаи, които ми казаха да отида с тях. Аз ги попитах къде е синът ми, а те ми казаха „просто ела с нас”. И така ме арестуваха за престъпна небрежност към детето ми. Моят мил и грижовен съпруг Скот Мартин дойде и ме измъкна, но и двамата мислим, че е пълна глупост да ме арестуват заради това. Можеха да ме обвинят в 10 други неща, но не и в престъпна небрежност към детето ми. Синът ми искаше да остане в колата, за да си играе на телефона, и по дяволите, нямаше ме само няколко минути, не е като да съм го оставила директно под слънцето!!! Просто в този град хората обичат да си чешат езика, защото нямат нищо друго за правене!!!!”

Всяко лято множество деца са оставяни сами, заключени в колите на родителите си. За съжаление някои от тези случаи имат фатален край. Само в САЩ от началото на 90-те години има регистрирани над 600 смъртни случая. Най-често родителите губят представа за времето и забравят за децата си, в други случаи самите деца се заключват без знанието на родителите си и след това не могат да излязат.

Оставени в горещата кола, децата са изложени на сериозен риск само за няколко минути – мозъчни увреждания, бъбречна недостатъчност, сърдечен удар. Ако температурата на детето надскочи 41 градуса, органите отказват и настъпва смърт.

Затова, независимо за колко кратко ще се бавите, не оставяйте детето си заключено и без надзор!