Следващите снимки ще се сторят позната гледка на всички уморени родители. Майки решават да покажат своите „най-мързеливи” ястия, които понякога готвят на децата си.

В социалните мрежи една майка качва снимка на своето най-мързеливо ястие и други майки последваха нейния пример, заедно с коментари за творенията си. От пица с бутерки, през сандвичи с кашкавал, та до филии с фъстъчено масло, всички те са с колоритни имена, за да е по-гурме.

„Вероятно съм стигнала ново дъно. Вечерята днес – бутер тесто, сос за пица и настърган кашкавал. Наричам ги пица бутерки. А децата ми мислят, че е бутерстично! Има ли и други мързеливи майки тази вечер?” Първата майка публикува тази снимка в австралийска група във Фейсбук миналата седмица и стотици други майки ѝ отговарят със свои творения.


 „От изостаналото пиле на грил направих пилешка царевична супа с малко фиде за разкош”, включва се друга майка.

„Сготвих малко кайма, поръсих я с подправки, добавих доматен сос, кашкавал, домати и краставици, сложих всичко в една „лодка” от тако и готово”, е друг отговор.

Докато някои ястия са по-амбициозни от други (печени гъби със кашкавал например), повечето са прости, но вкусни – паста, бъркани яйца и сандвичи с фъстъчено масло.

Някои майки се чувстват виновни заради тези прости ястия, но други бързат да ги уверят, че все пак изглеждат вкусно. Така че да забравим за сложните, завъртяни ястия, когато най-важното е да е вкусно. 

Вие какви мързеливи ястия приготвяте на децата си?