„Съвършенството е постигнато не, когато няма какво повече да се добави, а когато няма какво повече да се отнеме.”

Антоан дьо Сент-Екзюпери

Красотата се крие в малките неща. Поради тази причина, дребните на пръв поглед детайли са изключително важни. Ако се доверите на сватбена агенция при декорирането на вашата сватба, задачата ви ще е сравнително по-лека. Ще разгледате много каталози, реклами и обяви, които ще улеснят избора ви максимално. Единственото, което трябва да направите, е да изберете подходящата украса, цветя и кетъринг от каталога. Сватбената агенция ще се погрижи да забравите за притеснението и да останете спокойни, усмихнати и елегантни през Сватбения ден.

Не се доверявайте на легендите, които гласят, че сватбените агенти не вземат вашето мнение под внимание. Агентите не само, че се вслушват в предпочитанията ви, но и търсят всевъзможни начини да ви угодят. Разбира се, трябва да подходите много внимателно при избора на агенция, защото, подобно на всяка сфера от живота, фалшиви агенти има навсякъде. Когато човек реши да направи тази сериозна стъпка в живота си, променяйки семейното си положение, е добре да се довери на специалисти. Не само, че ще бъдете очаровани и ще изживеете своята приказка, но и ще си спестите много излишни нерви и натоварване. Всеки един детайл ще бъде изпипан до съвършенство. Сватбени двойки, които сами са организирали сватбата си, споделят, че цялата подготовка ги е натоварила до такава степен, че не са могли да се насладят напълно на сватбения си ден, заради непрекъснатото дежурене и чудене дали всички са добре обслужени.

Ако все пак решите сами да се справите с тежката подготовка около сватбата, то ние ще ви помогнем, като ви напомним за малките детайли, които не бива да забравяте.

 

  • Първата и най-важна стъпка е изборът на ресторант. Не избирайте първия ресторант, който ви хареса. Помислите дали ритуалната зала и църквата, в която ще се венчаете, са наблизо. Помислите и дали искате сватбата да бъде в затворено помещение или в градина. Ако е навън се уверете, че има подходящ покрив/навес в случай на лошо атмосферно време.

  • След като вече сте си избрали рокля, обувки и букет, започнете да декорирате обстановката в ресторанта според цветовете на роклята и букета.

  • Част от подготовката е свързана с избора на ритуални чаши, аксесоари за сватбеното тържество, покани, свещи... и изобщо все неща, които ще подчертаят красотата на празника.

  • Шампанското, чашите и възглавничките за халки също трябва да бъдат подходящо декорирани.

  • Направете табелки с имената на гостите, като предварително знаете техния брой. Разгледайте различни идеи за аранжировката на цветя, за да изберете най-подходящата възможност.

  • Декорацията по масите може да „откраднете” от някое списание или измислите сами. Малките камъчета, панделки, дантели и цветя ще допринесат за съвършенството. Салфетките също трябва да са в подходящ нюанс. Покривките на масите и столовете трябва да бъдат осигурени отново от вас. В противен случай има опасност за петна от минали събития.

  • Наемете достатъчно голям персонал, както и човек, който да ги ръководи, за да не се притеснявате постоянно дали гостите ви се чувстват комфортно. Сигурни сме, че ще се справите!

 

Но все пак помислете дали времето, загубено в нерви и терзания, обикаляне по магазините, търсене на екип и подходяща декорация си е струвало. Сватбените агенции ви осигуряват всичко, от което се нуждаете, а сумата, която трябва да заплатите зависи от това какво точно искате.