Повечето от нас се делят на два типа – едните смятат, че, щом вече са казали „Обичам те”, нещата са ясни. Нищо не се е променило, другият трябва да е щастлив. Втората половина от нас пък непрекъснато искат големи жестове, романтика от сутрин до вечер. И естествено, лесно се разочароват – кой може да гледа (камо ли да участва) в любовен филм по цял ден...

Но всички забравяме най-важното: че истинската връзка се гради ежедневно, с помощта на малки, дребни жестове. Жестове, които често подценяваме. Именно защото са малки. Без да разбираме каква голяма роля имат – за щастието и любовта ни. Защото лесно можеш да зарадваш любимия си човек. Просто трябва да направиш това...

1. Не забравяй, че всеки има своя гледна точка.

И за всеки тя е правилната. Затова следващия път, когато спорите, спри да си повтаряш, че вината не е твоя. Погледни на ситуацията с неговите очи. Не забравяй, че истината винаги е някъде по средата. Другото е въпрос на налагане на егото.

2. Когато си с него, бъди с него...

Забрави за проблемите в работата, забрави за недовършените ангажименти, забрави за всичко, което би ти попречило да дадеш израз на любовта си. Не забравяй, че човекът до теб няма вина за нещата, които са развалили настроението ти. Той просто има нужда от теб.

3. Купи му новото CD на любимия му изпълнител...

...или последния роман на любимия му автор,... или билет за постановка с любимия му актьор... Малко неща са толкова приятни, колкото това да усетиш, че другият е запомнил какво е важно за теб, нали? 

4. Изненадвай го с романтични вечери.

Не е нужно да правиш резервация в някой ултрамодерен и скъп ресторант. Дори и свещи не са нужни. Може просто да седнете на балкона с чаша вино да погледате залеза и да послушате любимата си музика, пусната през телефона.

5. Не забравяй, че човекът до теб има нужда от същите неща като теб.

Той също има нужда да бъде изслушван, когато е напрегнат, успокояван, когато е притеснен, развеселяван, когато е тъжен. Но най-вече: има нужда да усеща, че е обичан. Без значение от колко време сте заедно. Без значение дали току-що сте се карали. Всъщност, най-вече когато току-що сте се карали. Просто... го обичай. Безусловно. И истински.