Ученик от Лийдс постигна най-високия възможен резултат на теста на Менса, като победи Алберт Айнщайн и Стивън Хокинг, и отпразнува това със семейна вечеря.

11-годишният умник Юсуф Шах изкара 162 точки - максималният резултат за младежи под 18 години и един от най-високите проценти сред всички хора. Смята се, че Хокинг е изкарал 160 точки, а Айнщайн, който никога не се е явявал официално на теста, е постигнал същия резултат.

Юсуф казва, че приятелите му в училище винаги му казват, че е много умен, и искал да провери себе си, като се яви на теста за интелигентност. Юсуф е сред първите един процент от хората и не се плаши от това, че е решавал теста в стая, пълна с възрастни.

Той казва: "Всички в училище смятат, че съм много умен, и винаги съм искал да знам дали съм сред първите два процента от хората, които решават теста. Чувствам се специално да имам такъв сертификат”.

Ученикът, който сега е в 6-ти клас, се надява да учи математика в Кеймбридж или Оксфорд и казва, че обича да прави всичко, което стимулира мозъка му. Когато не учи, математикът обича да се занимава със судоку и да реди кубчетата на Рубик.

Той започнал да си играе с кубчетата на Рубик през януари, след като видял едно от тях в дома на свой приятел, и до края на месеца успял с лекота да реши кубчета с всякаква трудност.