Марс се премества в Близнаци на 21 юли и ще остане там до 4 септември, подтиквайки някои знаци да поискат, да се борят или да станат активни, за да постигнат целите си. Семейният, професионалният или любовният живот на някои други обаче ще бъде разстроен от караници и "агресивни" настроения и е възможно те да се окажат на крачка от окончателния разрив. Освен това са възможни щети, аварии или увеличени разходи.

Като цяло Марс създава проблеми на всички, но има 5 зодии, които ще страдат повече от останалите.

Стрелец

С Марс във вашия 7-ми дом сега, в Близнаци, това бележи период на интензивен смут във всички видове взаимоотношения, романтични и професионални, с доста реакции, възражения и разбира се битки. Както вие, така и от другата страна ще бъдете раздразнени, ще скачате един срещу друг и всеки от вас ще се опитва да докаже, че е прав. Като цяло ще имате проблеми с други, стари и нови, където или ще бъдете атакувани за това, което сте направили или не сте направили. От само себе си се разбира, че ако сте обвързани, в даден момент нещата ще излязат извън контрол с партньора ви.

Риби

Марс в Близнаци създава семейни проблеми, щети в къщата или проблеми с имущество. Той ще се погрижи да не ви остави да си починете, тъй като ще изскочи от време на време, "събличайки дрехите ви". Ще има чести намеси в дома и личния ви живот. Възможна е и намеса във вашето пространство или принудително преместване. Разбира се, ако през този период се захванете с бърникане или техническа работа, там ще се освободи голяма част от енергията.

Дева

Марс се премества във вашия 10-ти слънчев дом, създавайки "луда" ситуация във вашия професионален сектор, където не само ще се увеличи драстично темпото и вече ще прекарвате по-голямата част от времето си в работа, но ще възникнат съперничества и спорове за най-малкото нещо. Възможно е да бъдете нападнати от висшестоящ или началник или да бъдете обвинени за ситуация, за която вие може да носите или не вина. 

Козирог

Условията в работата ви са "диви", с Марс в Близнаци, тъй като или натоварването ще е голямо и ще трябва да сте постоянно нащрек, за да наваксвате всичко и навреме, или отношенията ви с колеги или служители ще бъдат обтегнати. Конкуренцията и егоизмът да са очевидни и нервите да са на високо ниво. Възможни са както обвинения срещу Вас, така и клевети с цел уронване на имиджа Ви. Освен това може да има технически проблеми, които да затруднят работата ви. При толкова много стрес и раздразнение може да имате проблеми със здравето си или да достигнете границите на изтощение поради липса на почивка.

Овен

Вашият управител Марс преминава в Близнаци, решен да ускори ежедневието ви, но и да ви навлече неприятности. Той ще създаде различни проблеми както в комуникацията и движенията ви, така и в отношенията ви с роднини и съседи, познати и непознати. Нервите ви ще са доста опънати и ще се държите агресивно, особено ако чуете или видите неща, които ви дразнят. Не е изключена повреда на транспортното ви средство, мобилния ви телефон или техниката ви като цяло, както и спешно пътуване или тичане по различни бюрократични задачи.