На 04.06. Марс, планетата, която отговаря за начина, по който се отстояваме и борим за нещата, както и за новите начинания, влиза в знака Рак и ще преминава през него до 20.07.

Ракът е знакът, който символизира семейството, сигурността и грижата. Поради тази причина през този период може да се очаква да впрегнем енергията си в преследването на някоя важна за нас цел. Периодът ще е подходящ за отделяне на внимание на родителите и семейството, преподреждане или преаранжиране на дома, както и за планиране на бъдещите ангажименти. При всички случаи ще сме съсредоточени, борбени, целеустремени и внимателни при изпълнението на задачите, които си поставим и започнем.

Ще бъдем по-сериозни, по-съсредоточени и по-драматични в преценките и във възприятията си от обикновено. Възможно е да търсим дълбок смисъл в нещата, които ни се случват. На моменти може да сме много чувствителни и емоционални. Ще сме склонни да търсим подкрепа и грижа от другите, но и ще сме на линия за чуждите нужди.

Пребиваването на Марс в Рак ще е най-благоприятно за водните знаци Рак, Скорпион и Риби, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще са силно интуитивни и ще съумеят да използват пълния си потенциал, успешно постигайки големи професионални и личностни успехи. Повечето от тях ще положат началото на нещо значимо, като започнат нова работа или нова професионална дейност, други ще имат успехи на любовния фронт, стартирайки или задълбочавайки романтични взаимоотношения.

Кардиналните знаци Козирог, Овен и Везни по всяка вероятност ще имат подтик от хора и обстоятелства да действат в определена посока, което би могло да е много полезно и градивно за тях, стига да съумеят да оставят егото си извън играта и да преценят истинските ползи, които биха имали, ако се впуснат в новите предизвикателства. Ако обаче се закотвят на едно място, избягват действието и не са достатъчно гъвкави, има риск да им изникнат конфликти или разправии със заобикалящите.

Периодът е подходящ Лъвовете и Стрелците да се впуснат в политически, обществени или социални каузи. Те ще имат полза от приятели или познати.

Водолеите и Близнаците може да имат истински прозрения във връзка с финансовото им състояние и да им хрумнат добри идеи за инвестиции или нови бизнес начинания.

Телците и Девите по всяка вероятност ще нищят любовен проблем и ще търсят яснота и разбирателство. Ако са достатъчно откровени, търпеливи и разбиращи нуждите на другия, нещата ще им се подредят по желания от тях начин.