От 26.01. до 17.03. Марс, планетата, която символизира силата и енергията, с които се борим за нещата и отстояваме себе си, ще преминава през знака Стрелец.

Знакът Стрелец символизира късмета, щастието, разширението на съзнанието, изявата и успеха. Огнената планета Марс, оригинално управляваща знака Овен, много добре разгръща потенциала си тук. Ще сме борбени, настъпателни и силно мотивирани да гоним мечтите си.

Периодът е много благоприятен за постигане на отдавнашни цели и поставяне на начало на нови успешни начинания, които ще имат добър попътен вятър.
Най-ползотворно ще бъде преминаването на Марс през Стрелец за огнените знаци Лъв, Овен и Стрелец, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще успят да намерят сила и мотивация да прескочат, каквито и препятствия да им се изпречват на пътя към постигането на целите. Ще вярват в успеха си и именно заради това нищо няма да може да им се опре.

Земните знаци Дева, Козирог и Телец ще работят усилено по утвърждаването на авторитета си и ще се изкачват усилено по професионалната стълбица. Важно е обаче да не забравят да обръщат внимание на половинките си. Възможно е доста да неглижират личните си отношения, а това да нарани близките им хора.

Водните знаци Рак, Риби и Скорпион ще са изключително комуникативни и общителни през целия период. Една част от тях ще се сдобият с ново средство за комуникация или транспорт, а други ще подписват нови важни за тях договори или документи.

Въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци ще бъдат принудени от обстоятелства или хора покрай тях да защитават позициите си и да се борят за постигане на своето. С търпение и постоянство те ще успеят да завършат начинание, което отдавна им тежи и да започнат ново, по-удовлетворяващо ги.