От 08.03. до 27.09. планетата, която символизира силата и енергията, с които се борим за нещата и отстояваме себе си, ще транзитира през огнения знак на Стрелеца.

Марс по начало управлява друг огнен знак - Овен и поради тази причина енергийният заряд, който носи, може да се реализира много добре, докато планетата транзитира през Стрелец, знака, който сам по себе си символизира късмета, щастието, разширението на съзнанието, изявата и успеха.

Периодите между 08.03. и 18.04 и след 10.07. до 27.09 ще са много благоприятни за постигане на отдавнашни цели и поставяне на начало на нови начинания, които сами по себе си да бъдат успешни.

От 18. 04 до 10.07. планетата ще бъде ретроградна и този период няма да е подходящ за стартиране на дейности, но пък ще е идеален за поставяне на цели и изготвяне на стратегия за бъдещи действие.

Особено облагодетелствани от преминаването на Марс през знака Стрелец ще бъдат огнените знаци Лъв, Овен и Стрелец. Те ще успят да намерят сила и мотивация да прескочат, каквито и препятствия да им се изпречват на пътя към постигането на целите. Ще се чувстват изключителни и специални. Ще вярват в успеха си и именно заради това нищо няма да може да им се опре.

Подвижните знаци Дева, Близнаци и Риби ще бъдат принудени от обстоятелства или хора покрай тях да защитават позициите си и да се борят за постигане на своето. При тях не са изключени конфронтации с хора от близкото обкръжение, но важното е че с търпение и постоянство, уверено защитавайки мнението си и търпеливо напредвайки към целите си, ще добиват увереност и ще се развиват в правилната посока.

Водолеите и Везните ще са изключително комуникативни и общителни през целия период. Една част от тях ще се сдобият с ново средство за комуникация или транспорт, а други ще подписват нови важни за тях договори или документи.

Телците и Козирозите ще работят усилено по утвърждаването на авторитета си и ще се изкачват усилено по професионалната стълбица. Важно е обаче да не забравят да обръщат внимание на половинките си. Възможно е доста да неглижират личните си отношения, а това да нарани близките им хора.

Раците и Скорпионите е възможно да трябва да се напасват към нови и независещи от тях обстоятелства. Не са изключени промени в личния им живот, както и на работните им места. Запазвайки позитивизма и концентрирайки се върху най-важното ще успяват бързо да овладяват ситуацията и няма да има нещо което да им се опре при тези промени и което да ги тормози по-дълго време.