От 10.03. до 21.04. Марс, планетата, която отговаря за начина, по който се отстояваме и борим за нещата, за старта и новото начало, ще пребивава в знака Телец, знакът олицетворяващ комфорта, стабилността, постоянството и материалните блага.

Престоят на планетата тук ще ни предразположи към постоянство и ще ни фокусира върху конкретна цел. Влагайки равномерно темпо в осъществяването й ще имаме шанса да постигнем невероятен напредък. Ще сме последователни и постоянни, но също така ще търсим възнаграждение за усилията ни и няма да сме никак склонни да ги хвърляме на вятъра.

Периодът е идеален да влагаме енергията си и за неща, които ни доставят удоволствие и благодарение на които бихме могли да релаксираме подобаващо.

Не ни се препоръчва да стартираме нови връзки, нова работа или важен проект, да купуваме или продаваме скъпи стоки, да се подлагаме на операции, хирургични интервенции или разкрасителни процедури през периода, защото престоят на Марс в Телец ще съвпадне с ретроградното движение на Венера до 15.04. и с това на Меркурий от 10.04.

Много е важно да съумеем да се борим за нещата, които искаме, без да позволяваме на прекалено голямата пасивност на ни завладее. Ако сме достатъчно последователни и прецизни в действията си, периодът ще е добър за бавно напредване във важна за нас посока и граденето на стабилна структура, както в личните, така и в професионалните ни дела.

Най-добре ще се отрази периодът на земните знаци Телец, Козирог и Дева, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях може да се очаква голям напредък по важен въпрос, както и открояване пред познати, приятели, колеги или семейство с постижения, знания или таланти.

Огнените знаци Овен, Лъв и Стрелец ще търсят начини на направят добри инвестиции и дългосрочни сделки, но е важно да си планират добре нещата и да не действат през глава, силно идеализирайки предложенията, които получават в периода.

Водните знаци Рак, Скорпион и Риби е възможно да подават или попълват документи, да получават или пишат съобщения, да изпращат или получават доставки в периода. При всички случаи ще са много общителни и комуникативни и ще имат успех с предаването и получаването на информация.

При Водолеите, Близнаците и Везните са възможни любовни терзания и романтични увлечения. На тях ще им е нужна смелост на сърдечния фронт и достатъчна настъпателност за отстраняване на неразбирателствата.