От 19.12.2016 до 28.01.2017 Марс, планетата която отговаря за начина, по който се борим за нещата и по който се отстояваме, ще преминава през знака Риби, най-отнесения, състрадателен и интуитивен знак от зодиака.

Заради разположението на Марс тук е възможно вършейки ежедневните ни неща и изпълнявайки професионалните си задължения, доста да се разпиляваме. Не е изключено доста трудно да се организираме. Ще сме леко объркани и много по-малко от обикновено ще забелязваме подробностите и незначителните детайли. Ще търсим цялостната и пълна картина и как всички и всичко се вписва в нея. Това обаче прави периода рисков за подписване на документи, подаване на заявления или закупуване на средства за комуникация или транспорт. Поради тази причина е важно да не избързваме и да не се хвърляме през глава в рискови и не добре премислени сделки.

Много е вероятно някои от нас да се жертват за свой близък в периода или да изискат такава жертва от другия. От друга страна не е изключено да се впуснем да помагаме на някой онеправдан или низвергнат или да се занимаем с благотворителност.

Дните, през които Марс преминава през знака Риби, са идеални за занимания с медицина, психология, йога, танци, изкуство или плуване.

Най-ползотворно ще се отрази периодът на водните знаци Рак, Риби и Скорпион, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще започнат важни за тях дейности и ще правят впечатление на останалите, с чар и ум.

Голяма част от тях ще се втурнат да осъществяват отдавна замислен от тях проект или ще стартират ново начинание, което ще се окаже ключово за бъдещото им развитие, други ще започнат или задълбочат връзка, трети ще разширят или обновят домовете си или ще се преместят в ново по-просторно жилище. Заради ретроградния Меркурий от 19.12. до 09.01. е добре представителите на тези знаци да планират следващите си стъпки без да предприемат действия. От 10.01. до 28.01. биха могли успешно да въвеждат заплануваното в ход и да стартират замислените проекти.

Огнените знаци Лъв, Стрелец и Овен ще се стремят най-вече да изяснят партньорските си взаимоотношения, както личните, така и деловите през периода. Той може да се окаже ключов за тях, понеже през него е възможно най-накрая да успеят да решат отдавна тормозещ ги въпрос или конфликт касаещ близък до тях човек.

Земните знаци Козирог, Телец и Дева по всяка вероятност ще са изключително комуникативни и пробивни, особено по въпроси, които засягат финансовото им състояние. При всички случаи ще имат засилена интуиция, която съчетана с предприемчивостта им, би могла да им донесе значителни постъпления.

Въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци е добре да се ослушват за предложения или съвети, понеже някъде в обкръжението им може да има хора, които много да могат да им помогнат за изпълнението на по нататъшните им планове и разгръщането на потенциала им.