Няма жена, която да не иска здрава, гъста и дълга коса. Но знаете ли, че може да постигнете този ефект ако просто се обърнете към кухненския шкаф? Да, в него има една подправка, кяото върши чудеса за косата. Приветствайте ароматния розмарин.

Със сигурност сте хапвали задушени пресни картофи с розмарин или някакво друго ястие от този сорт, в комбинация с тази подправка. Това растение все по-често е „тайната съставка” в различни ястия, защото придава специфичен и много приятен аромат. Освен това миризмата на розмарин често присъства в ароматерапията, тъй като се смята, че има положителен ефект върху нервната система на тялото.

Изследвания още показват, че маслото от розмарин има аналгетичен ефект, подобен на болкоуспокояващите. Но най-ценното му приложение е именно в света на красотата, защото почти няма продукт за грижа, който да не съдържа в състава си това невероятно растение. Дори напоследък маслото от розмарин се използва и за коса.

Ето как маслото от розмарин влияе на косата ви, предотвратява косопада и стимулира растежа на нова:

Розмаринът е билка, която се използва за лечение на различни заболявания, включително дразнене на кожата и косопад. Смята се, че маслото от розмарин има силни противовъзпалителни свойства, които насърчават растежа на косата и скалпа. Подобрява кръвообращението, така че може да работи по-ефективно. Може да се каже, че възстановяването на косата с масло от розмарин е бързо, но това не е всичко, което той може да направи.

Маслото от розмарин също предотвратява косопада, хидратира косата и я прави по-плътна и силна. Това е напълно естествен начин за решаване на почти всеки проблем, който имате с косата си, от алопеция до загуба на коса, причинена от стрес и забързан начин на живот. Използването на това масло ще подобри цялостното ви здраве и здравето на скалпа.

За кого се препоръчва използването на розмарин за коса?

Доказано е, че маслото от розмарин е подходящо за всички. Но най-подходящо е за този тип коса, която често се омазнява. Разбира се за тези, чиято коса е увредена по някакъв начин, маслото ще действа равномерно върху целия скалп и го ще го възстанови.

Препоръчително е, ако искате да третирате косата си с масло от розмарин, непосредствено преди процеса, да освежите косата си, като подрежете краищата, тъй като като това ще осигури добра основа за работа. Разбира се, повредените краища, които не сте подстригали, ще забавят растежа на косата и ефекта от маслото.

Как се използва маслото?

Можете да го използвате за лечение на косата и скалпа си по различни начини. Въпреки това е препоръчително да го превърнете в своя вечерна рутина, защото ароматът на розмарин също е успокояващ и ще ви помогне да спите по-добре.

Използвайте маслото през уикенда или в почивен ден, тъй като трябва да престои на косата няколко часа. Втрийте маслото в корените, след което го разрешете до краищата. Можете да вържете косата си на опашка или кок, но не я стягайте много. Само след няколко употреби ще видите разликата и ще разберете колко добро е това масло.

Има продукти, които съдържат масло от розмарин, но ефектът им ще бъде по-слаб, затова се препоръчва използването на чисто масло.

Косопадът е често срещан както при мъжете, така и при жените, затова се опитайте да се грижите за косата си с натурални продукти и бъдете упорити и постоянни, защото резултатите не идват за една нощ. Отнема известно време, докато природата свърши работата си, но вие знаете, че тя ще извлече максимума и няма да останете разочаровани!