Неочаквано за почти целия свят, днес Доналд Тръмп бе избран за президент на САЩ. Решихме да ви разкажем малко повече за новата Първа дама на Америка.

 

Ябълката на раздора или голи снимки по време на предизборна кампания

Тогавашните потенциалните кандидат-президенти от партията на консерваторите на САЩ Доналд Тръмп и Тед Круз организираха престрелка в Twitter след като активисти на PAC Make America Awesome, започнаха кампания срещу Тръмп, публикувайки разголена фотография на съпругата му. Върху снимката те бяха изписали следния текст:
"Запознайте се с Мелания Тръмп, следващата първа дама. Или можете да гласувате за Тед Круз.” Целта им е да отблъснат по-консервативните избиратели.


След компромата отговорът на Тръмп е: „Внимавай лъжецо – Тед, да не разкрия тайни за твоята съпруга!” Но не уточнява за какви тайни на Хайди Круз става въпрос.

Круз в отговор заявява, че няма нищо общо с публикуваната снимка на Мелания Тръмп.

Кралица на кориците

Мелания Тръмп, по баща Кнаус е родена през 1970 г. в СФР Югославия. Завършва Факултета по архитектура и дизайн към Университета в Любляна, но не е работила по специалността: на 16 години започва кариера на модел.

 

Участва в ревюта на най-добрите световни дизайнери и се появява на кориците на Vogue, Harper's Bazaar, Vanity Fair. През 2000 г. нейна фотография се появява в изданието Sports Illustrated Swimsuit Issue, което се смята за голям успех на всеки модел.

Снимайки се за едно от лъскавите списания, тя се запознава с Доналд Тръмп - голям ценител на женската красота. По това време притежава правата за конкурса "Мис Вселена". Отношенията им са широко отразени в медиите, защото бизнесменът не крие, че е влюбен и има сериозни намерения.
Растящата ѝ известност отвежда Мелания до британското списание GQ, за коeто тя позира разголена и снимката се появява на корицата през януари 2000 година. Точно тази фотография използват опонентите на Тръмп в кампанията си.


Американо-словенското семейство

Тръмп и Кнаус се женят на 22-ри януари 2005 г. в имението на строителния магнат, във Флорида. В качеството си на гост на тържеството присъства Хилъри Клинтън. По този повод сватбената рокля на Мелания е от Диор и струва 200 хиляди долара.

На 20 март 2006 г. на двойката се ражда момче - кръщават го Барон Уилям Тръмп. Той е петото дете на Тръмп, който преди да срещне с Мелания е бил женен два пъти. За Мелания това е първо дете и първи брак.


Живот-мечта

След сватбата Мелания и Доналд водят активен светски живот, присъстват на много социални събития в Ню Йорк, където живеят. Новата съпруга на Тръмп бързо става известна: канят я в телевизионно шоу, предлагат ѝ да участва в благотворителни проекти.

"Поради факта, че е привлекателна, не очакваш да е и интелигентна, но това е така" - казва за своите първи впечатления от бившия модел, телевизионната водеща Барбара Уолтърс.

Съдейки по профила й в Туитър – Мелания не се лишава от нищо, също като Тръмп, който не страда от излишна скромност. За всеки разкошен атрибут от нейния красив живот има съответната фотография на страницата ѝ.

Например: тя обича да лети със семейния самолет.

Обича шопинга.

Мелания е голям фен на висшата мода.

И въобще на всички красиви и скъпи вещи.

Г-жа Тръмп обича да почива на плажа. Ваканциите си обикновено прекарва във Флорида или на Карибите.

Потенциалната първа дама много се гордее със своя дом.

Бъдещата Джаки?

Когато през 2015 г., Мелания е помолена да изрази мнението си за предизборната кампания на Доналд, тя казва, че пооощрява желанието на съпруга си да стане президент, защото вярва, че може да направи много за страната.

"Той обича американците и иска да им помогне," – казва с увереност потенциалната първата дама. Добавя, че ако Тръмп спечели изборите, тя ще бъде за него "един верен спътник, като Бети Форд или Джаки Кенеди" и ще го подкрепя във всичко.

През февруари 2016 г. – изследователи от Siena College публикуват "Проучване на първите дами". Експертите оценили съпругите на американските президенти по редица параметри, за да определят коя е наистина най-добрата. Те използвали десет точки за оценка на първата дама: семейство, образование, принос за страната, водене на домакинството в Белия дом, смелост, честност, лидерство, независимост, обществен имидж, подкрепа на президента.

По всички тези показатели лидер е Елинор Рузвелт. В тройката на най-добрите американски президентски съпруги влизат още Абигейл Адамс и Жаклин Кенеди.