Астролозите разказват какви ястия предпочитат представителите на различните знаци от зодиака. На храната ни влияе множество фактори- вкусови предпочитания, морални и религиозни убеждения, здравословното ни състояние, местоживеенето ни. Но до голяма степен много от нас с удоволствие експериментират в кухнята, опитват ястия от различни страни, а други ядат само храна, към която са привикнали още от детството - това до голяма степен зависи от зодията.

Какво обича да яде Овен

Като правило са склонни да обръщат малко внимание на храната си. Независимо от факта, че някои обичат гурме, в действителност храната за тях е само "гориво", което дава енергия. Така че представителите на този знак често се хранят в движение, а ако са ангажирани с важни дела, могат в продължение на седмици да се хранят с фаст фууд.
Но много от Овените са прекрасни кулинари - не се страхуват от сложни ястия, обичат да изненадват гостите и роднините със своите кулинарни шедьоври. Самите те предпочитат месо със зеленчуци, всички видове сладкиши, а често - салати с майонеза. Към плодовете са равнодушни, но понякога организмът им се нуждае от цитруси.

Какво обича да яде Телец

Те обичат да си похапват, но предпочитат домашната кухня и дори в ресторант или кафене като правило си поръчват обичайни за тях ястия. Към екзотичната кухня подхождат с особено внимание, хапват само в случай, че са в друга страна или ако е направено от човек, на когото имат пълно доверие.
С удоволствие са заети в кухнята, много от тях намират успокоение в готвенето. Крайно рядко експериментират, затова пък традиционното ястие им се получава великолепно. Създават впечатление, че генетично са приели кулинарните си знания и умения от предците.

Какво обича да яде Близнаци

Обожават да се представят като гурме любители, затова често капризничат, когато някой друг им готви. И докато насаме могат да си приготвят прост сандвич или омлет, малко е вероятно да останат доволни от вашето гостоприемство, ако им поднесете нещо просто. Така че, ако искате да изненадате представителите от този знак, пригответе някое сложно ястие, за предпочитане чуждестранна кухня.
Близнаците умеят да готвят, често експериментират като съчетават на пръв поглед напълно несъвместими продукти. Но само в два случая - пред гости или да задоволят близките си.

Какво обича да яде Рак

Те са консервативни. Предпочитат храна, с която са привикнали от ранна възраст. Не са склонни да опитат нещо ново. Така че ако често са се хранили с пюре с кюфтета например, след това любимата им храна е именно тази.
Ако трябва да си сготвят сами, ползват кулинарни книги, които са им по наследство от мама или даже от прабаба. Представителите на тази зодия стриктно следват рецептата, опитвайки да намерят точните съставки, ако нещо не им се получи, се отказват от идеята да го приготвят.

Какво обича да яде Лъв

Обожават вкусната храна, за тях ограничаването в храна е една от най- сложните задачи. Да ги нахраниш с вегетарианска храна е практически невъзможно. Не могат да живеят без месо - влияе на настроението им и намалява работоспособността им. С удоволствие хапват екзотична храна.
Обичат да готвят и да хапват, но предпочитат да не се занимават с това всеки ден. За тях кулинарията е творчески процес. Трябва им вдъхновение и пълна свобода на действие - така получават кулинарните си шедьоври.

Какво обича да яде Дева

Към храната имат странно отношение. Като правило в детството и юношеството са се хранили с полуфабрикати или са имали афинитет към сухи храни. Поради този режим, който създава здравословни проблеми, много от тях рязко сменят начина си на хранене в даден момент и преминават към правилното. Много от тях стават вегетарианци или стриктно следят за калориите.
Не обичат много да готвят, затова съставят менюто за седмицата, така че възможно по-малко да се доближават до кухнята. Въпреки тава на празник са в състояние да приготвят разкошна трапеза, дори сами да не хапнат от нея.

Какво обича да яде Везни

Добре запознати са с тънкостите на готвенето и е трудно да се каже какво обичат повече - да ядат или да готвят. За тях храната е издигната в култ, обръщат внимание не само какво има в чинията, но и как изглежда. Между другото именно затова представителите от този знак са склонни да отделят много време за украсяване на празничната маса - създават цветна композиция от нарязани зеленчуци и плодове, сгъват на фигури салфетките. Везните обичат всичко въздушно - мус, суфле, торти от бутер тесто и т.н. Техните гастрономични предпочитания зависят и от годишните времена.

Какво обича да яде Скорпион

Обичат разнообразието в храната, а най-често при лошо настроение хапват шоколад. В същото време са традиционалисти и предпочитат кухнята от страната, в която са израснали, и не са много склонни да опитват нови блюда.
Храната, приготвена от Скорпион, винаги е с пикантен вкус. Използват голямо количество подправки, обожават остри сосове. Ако каните на гости представители от този знак, заложете на ястие с индивидуалност.

Какво обича да яде Стрелец

Обожават да опитват нещо ново, но нямат особени гастрономични пристрастия. Техните вкусови предпочитания зависят от настроението, от хората, с които са в дадения момент, от мястото, където се събират да ядат. И те като Скорпион обичат остри сосове, но повечето ги добавят в храната, ако не им харесва ястието.
Готвят от време на време и по необходимост или по желание на душата. Не може да се каже, че са с високи кулинарни умения, но ястията, приготвени от тях, са винаги изумителни, особено предназначени за онези, към които Стрелците имат чувства.

Какво обича да яде Козирог

Предпочитат храна, която да покаже социалния им статус, затова с удоволствие разказват на познати и колеги какво точно са вечеряли в ресторанта. Въпреки това сами или в компания с най-близки биха могли да хапнат нещо много просто и скромно.
Не обичат да готвят много, предпочитат да прекарват времето си с други дейности, но са доста придирчиви към това, което им поднасят. Опитват нещо ново и екзотично само по собствена воля, така че е най-добре да им се сервира традиционно ястие.

Какво обича да яде Водолей

Като правило внимателно се грижат за себе си, затова предпочитат здравословната храна, но е важно да бъде и вкусна. Така че на празник хапват всичко, което им се предлага, а ако нещо им е много вкусно, на мига забравят, че са на диета.
Самите те готвят много вкусно, обожават да експериментират и се опитват да възпроизведат в домашни условия храна, която им е харесала в ресторант или на парти. Привличат ги и традиционната, и екзотичната кухня.

Какво обича да яде Риби

Те са придирчиви - ако им се струва, че някои продукти са несъвместими, никога няма да станат част от храната им. Работата е не във вкусовите качества, а в характера им. Но ако нещо им хареса, при никакви обстоятелства не ще се откажат, дори понякога да са за сметка на здравето им.
Самите те готвят по необходимост, а не по волята на сърцето. Но ако това стане, резултатът е великолепен. При тях до такава степен е развита кулинарната интуиция, че от най-баналните продукти могат да създадат нещо невероятно.