На 1 юни 1926 г. в Лос Анджелис се ражда най-легендарната и обичана кино икона в историята на Холивуд - Мерилин Монро. Днес, бихме искали да споделим с вас малка част от най-запомнящите се цитати на тази велика жена, олицетворение на думата секссимвол. 

Била съм на календар, но никога не съм била на време.

Ако спазвах всички правила, нямаше да стигна до никъде.

Твърде често хората не осъзнават какво имат, докато не го загубят, те са твърде твърдоглави да кажат „Съжалявам, не бях прав”. Нараняват тези, които са най-близки на сърцата им и често оставяме най-глупавите неща да ни разделят.

Тук се плащат хиляди за целувка и 50 цента за душата ти. Знам го, защото често се отказвам от хилядите, за да запазя това, което струва 50 цента!

Не знам кой е изобретил високите токчета, но всички жени му дължат много.

Кариерата е нещо прекрасно, но не можеш да се гушкаш с нея в студена нощ.

Вярвам, че всичко се случва с причина. Хората се променят и така се научаваш да израстваш, нещата тръгват на зле и тогава започваш да ги цениш, когато вървят добре, вярваш на лъжи и така евентуално се научаваш да не вярваш на никого, освен на себе си. Понякога добрите неща се разпадат, за да могат да се подредят още по-добре.

Диамантите са най-добрите приятели на едно момиче.

Ако не можеш да накараш едно момиче да се усмихне - не можеш да го накараш да направи нищо!

Сексът е част от природата… А аз живея в хармония с нея.

Жените, които се стремят да бъдат равни с мъжете, нямат достатъчно амбиция.

Колкото до любовниците, те ще идват и ще си отиват. И скъпа, мразя да го казвам, но повечето от тях – даже по-скоро всеки един от тях, ще разбива сърцето ти. Но ти не можеш да се предаваш, защото ако се предадеш, никога няма да намериш своята сродна душа. Никога няма да намериш тази половинка, която те прави цяла и това се отнася за всичко...

Успехът кара толкова много хора да те мразят. Иска ми се да не беше така. Би било прекрасно да се наслаждаваш на успеха без да виждаш завист в очите на тези около теб.

Дай на едно момиче правилните обувки и тя може да завладее света.

Научих също, че най-добрият начин да стоиш настрана от проблемите е никога да не се оплакваш и да не молиш за нищо.

Колко грешно е жената да очаква мъжът да и изгради светът, който желае, вместо сама да го създаде.

Мъж - това е човек, който винаги забравя твоя рожден ден и никога не изпуска случай да назове твоята възраст.

Никога не знаеш какъв е животът, докато не го изживееш.

Умното момиче целува, но не обича, слуша, но не вярва и си тръгва, преди да си тръгнат от нея!

Животът е такъв, какъвто го направиш. Независимо от всичко, понякога ще бъркаш, това е универсална истина. Но хубавото е, че ти решаваш как ще сбъркаш. Само защото си се провалила веднъж, не означава, че ще се проваляш във всичко. Продължавай да опитваш, дръж се и винаги, винаги, винаги вярвай в себе си, защото ако ти не вярваш, тогава кой би? Затова дръж главата си изправена, вдигни брадичката и най-важното - продължавай да се усмихваш, защото животът е нещо красиво и има толкова много причини да се усмихваш.

Не възразявам да живея в мъжки свят, стига да мога да бъда жена в него.