От 6.07. до 25.07. Меркурий, планетата на разума и комуникациите ще преминава през знака Лъв, най-гордият и търсещ признание знак от зодиака.

През периода ще имаме стремеж да разгърнем потенциала си и да се занимаваме с проекти и хора, които харесваме. Към всяко нещо, с което се захващаме ще прибавяме нотка индивидуалност и изключителност. Ще сме забележителни и открояващи се, ще заявяваме позициите си гръмко и без заобикалки и ще се борим за нещата, които искаме.

Някои от нас ще се спуснат да практикуват хобито си или любим техен спорт, докато други ще обърнат сериозно внимание на децата и семействата си.
Периодът е идеален за водене на съдебни дела, явяване на изпити, подписване на договори, покупко-продажба на имоти, стартиране на дейност или връзка.

Най-ползотворно ще се отрази пребиваването на Меркурий в Лъв на огнените знаци Стрелец, Лъв и Овен, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще бъдат изключително харизматични и общителни и много добре ще знаят, как да правят впечатление на останалите, как да завладяват сърца и как да печелят чуждите симпатии и подкрепа.

Една част от тях ще се втурнат да осъществяват отдавна замислен от тях проект или ще стартират ново начинание, което ще се окаже ключово за бъдещото им развитие, други ще започнат или задълбочат връзка, трети ще разширят или обновят домовете си или ще се преместят в ново по-просторно жилище.

Водните знаци Риби, Рак и Скорпион е възможно да сключват договори и сделки с цел печалба или да си закупят скъпи и ценни неща.

Земните знаци Козирог, Телец и Дева ще успеят да прекарат време с най-близките до тях хора и ще ги подкрепят в труден за тях момент.

Въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци ще задълбочат партньорските си взаимоотношения предприемайки следваща стъпка в развитието на връзката им.