На 04.06. Меркурий, планетата на разума и комуникациите влиза в знака Рак и ще преминава през него до 27.06.

Знакът Рак символизира семейството, сигурността и грижата. Поради тази причина периодът ще е подходящ за отделяне на внимание на родителите и семейството, преподреждане или преаранжиране на дома, както и за планиране на бъдещите ангажименти. При всички случаи ще сме съсредоточени, борбени, целеустремени и внимателни при изпълнението на задачите, които си поставим и започнем.

През този период може да се очаква да бъдем по-сериозни, по-съсредоточени и по-драматични в преценките и във възприятията си от обикновено. На моменти може да сме много по-чувствителни и емоционални. Ще сме склонни да търсим подкрепа и грижа от другите, но и ще помагаме на заобикалящите.

Пребиваването на Меркурий в Рак ще е най-благоприятно за водните знаци Рак, Скорпион и Риби, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще са силно интуитивни и ще съумеят да използват пълния си потенциал, успешно постигайки големи професионални и личностни успехи.

Някои от тях ще започнат нова работа или нова професионална дейност, други ще имат успехи на любовния фронт, стартирайки или задълбочавайки романтични взаимоотношения.

Огнените знаци Овен, Стрелец и Лъв ще нищят любовен проблем и да търсят яснота и разбирателство. Ако са достатъчно откровени, търпеливи и разбиращи нуждите на другия, нещата ще им се подредят по желания от тях начин.

През този период земните знаци Телец, Козирог и Дева ще се впуснат в политически, обществени или социални каузи. Те ще имат полза от приятели или познати.

Въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци може да имат истински прозрения във връзка с финансовото им състояние и да им хрумнат добри идеи за инвестиции или нови бизнес начинания.