От 02.03. до 19.03. Меркурий, планетата на разума и комуникациите ще преминава през знака Риби, най-отнесения, състрадателен и интуитивен знак от зодиака. През този период можем да очакваме да сме леко объркани и несигурни. Ще имаме стремеж да се отделим от рутината и практичността в ежедневието ни и да се занимаваме с по-духовни теми, с творчество или с дейности, които под някаква форма да са ориентирани за общото благо и в услуга на другите.

Много е вероятно някои от нас да се жертват за свой близък в периода или да изискат такава жертва от другия. От друга страна не е изключено да се впуснем да помагаме на някой онеправдан или низвергнат или да се занимаем с благотворителност

Много по-малко от обикновено ще забелязваме подробностите и незначителните детайли, понеже ще търсим цялостната и пълна картина и как всички и всичко се вписва в нея. Също така ще сме склонни да идеализираме другите и да се заблуждаваме в мотивите им, което прави периода рисков за подписване на документи, подаване на заявления или закупуване на средства за комуникация или транспорт. Поради тази причина е важно да не избързваме и да не се хвърляме през глава в рискови и не добре премислени сделки. Периодът е идеален за занимания с медицина, психология, йога, танци, изкуство или плуване.

Най-ползотворно ще се отрази пребиваването на Меркурий в Риби на водните знаци Рак, Риби и Скорпион, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще бъдат изключително харизматични и общителни и много добре ще знаят, как да правят впечатление на останалите, как да завладяват сърца и как да печелят чуждите симпатии и подкрепа.

Една част от тях ще се втурнат да осъществяват отдавна замислен от тях проект или ще стартират ново начинание, което ще се окаже ключово за бъдещото им развитие, други ще започнат или задълбочат връзка, трети ще разширят или обновят домовете си или ще се преместят в ново по-просторно жилище.

Огнените знаци Лъв, Стрелец и Овен е добре да се ослушват за предложения или съвети, понеже някъде в обкръжението им може да има хора, които много да могат да им помогнат за изпълнението на по нататъшните им планове и разгръщането на потенциала им.

Земните знаци Козирог, Телец и Дева ще се стремят най-вече да изяснят партньорските си взаимоотношения, както личните, така и деловите. Периодът може да се окаже ключов за тях, понеже през него е възможно най-накрая да успеят да решат отдавна тормозещ ги въпрос или конфликт касаещ близък до тях човек.

Въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци по всяка вероятност ще са изключително комуникативни и пробивни, особено по въпроси, които засягат финансовото им състояние. Възможно е голяма част от тях да отделят голямо внимание на печеленето на пари през периода. При всички случаи ще имат засилена интуиция, която съчетана с предприемчивостта им, би могла да им донесе значителни постъпления. Много е важно обаче да не избързват, ами да си дават достатъчно време за размисъл, преди да решат да си стиснат ръцете с някого.