От 22.10. до 10.11. Меркурий, планетата на разума и комуникациите ще бъде директна в знака Скорпион.

Скорпионът е знакът, който символизира скритата власт, манипулацията и подсъзнателните процеси. Поради тази причина ще имаме силен усет към психологическата мотивация на заобикалящите и лесно ще се настройваме на техните вълни, подтиквайки ги да играят по нашата свирка и да ни помагат по пътя към целта.

Периодът ще е подходящ за планиране на детайлни действия, които изискват голяма последователност и упоритост. При всички случаи ще сме съсредоточени, борбени, целеустремени и внимателни при изпълнението на задачите, които си поставим и започнем.

Ще бъдем по-сериозни, по-съсредоточени и по-драматични в преценките и във възприятията си от обикновено. Ще търсим дълбок смисъл в нещата, които ни се случват. На моменти може да сме много по-мрачни и по-негативни от обикновено. Ще сме склонни да анализираме събитията, случките и хората около нас. Не е изключено, ако много се вживеем в този анализ да си сглобяваме измислени сценарии, да търсим конспирации, подозирайки, че другите имат скрити подбуди и не ни мислят доброто.

Пребиваването на Меркурий в Скорпиона ще е най-благоприятно за водните знаци Рак, Скорпион и Риби, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще са силно интуитивни и ще съумеят да използват пълния си потенциал успешно, постигайки големи професионални и личностни успехи. Някои от тях ще започнат нова работа или нова професионална дейност, други ще имат успехи на любовния фронт, стартирайки или задълбочавайки романтични взаимоотношения.

Периодът е подходящ земните знаци Козирог, Телец и Дева да се впуснат в политически, обществени или социални каузи. Те ще имат полза от приятели или познати.

Огнените знаци Овен, Лъв и Стрелец по всяка вероятност ще нищят любовен проблем и ще търсят яснота и разбирателство. Ако са достатъчно откровени, търпеливи и разбиращи нуждите на другия, нещата ще им се подредят по желания от тях начин.

Въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци може да имат истински прозрения във връзка с финансовото им състояние и да им хрумнат добри идеи за инвестиции или нови бизнес начинания.