От 19.04. до 04.05. Меркурий, планетата на разума и комуникациите, ще преминава през знака Телец, знакът, който отговаря за физическите удоволствия, комфорта, ценностите, както и за материалния просперитет.

Престоят на планетата тук ще насочи вниманието ни към търсене на сигурност и стабилност, както в личните, така и в професионалните ни дела.

Периодът е изключително благоприятен и за печелене на пари и оправяне на бюджета. При голяма част от нас може да изникнат нови и интересни възможности за сделки, разширение на дейността, поява на важни клиенти или нови договорни отношения.

Добре е да напредваме бавно, но сигурно в някаква посока, както и да проявяваме постоянство и характер във връзка с нещата, които са важни за нас. Много е вероятно да се натъкнем на хора, които да ни обогатят или такива, които да стимулират израстването ни.

Най-успешни се очаква да бъдат тези дни за земните знаци Телец, Козирог и Дева, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях любовният живот ще процъфтява и ще имат много и интересни възможности, както за стартиране, така и за задълбочаване на отношения.

Ако започват приятелства или връзки в периода, по-вероятно е те да са с хора, които ще се задържат по-дълго в живота им и с такива, които ще се окажат ключови и значими фигури за тях.

За огнените знаци Лъв, Стрелец и Овен периодът е подходящ за въвеждане в ред на семейните и къщни дела, изясняване на финансови въпроси и творчески занимания.

Въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци по всяка вероятност ще успеят да изяснят отдавна тормозещи ги конфликти с половинката. Очаква се те да са изключително общителни и да срещат правилните хора, точно в момента, в който се нуждаят от помощта и подкрепата им.

Водните знаци Рак, Скорпион и Риби ще са облагодетелствани в служебен и финансов план. Те ще успяват да изпъкват пред правилните хора.