От 06.04. до 13.06. Меркурий, планетата на разума и комуникациите, ще преминава през знака Телец, най-стабилния и уравновесен знак от зодиака, което й разположение ще насочи вниманието на повечето от нас към търсене на материална и емоционална сигурност от заобикалящата ни среда.

Периодът е добър за напредване бавно, но сигурно в някаква посока, както и за проявяване на постоянство и характер във връзка с нещата, които са важни за нас. Много е вероятно да се натъкнем на хора, които да ни обогатят или такива, които да стимулират израстването ни.

Ако започваме приятелства или връзки в периода, по-вероятно е те да са с хора, които ще се задържат по-дълго в живота ни и с такива, които ще се окажат ключови и значими фигури за нас.

От 29.04. до 23.05. планетата Меркурий обръща своя ход и ще се движи ретроградно през знака Телец, и в този период тя до голяма степен ще затруднява общуването ни със заобикалящите. Преценката ни през дните, в които планетата е ретроградна, няма да е трезва и съществува риск от измама и объркване. Поради тази причина е важно да сме изключително предпазливи и не ни се препоръчва да стартираме нови неща, да подписваме договори, да водим съдебни дела, да правим важни покупки.

Най-благотворно ще се отрази преминаването на Меркурий през знака Телец на земните знаци Дева, Козирог и Телец, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях е възможно да се стигне до преподреждане на отговорностите в личния или в професионалния живот.

Някои от тях ще стартират връзки, други ще предприемат по сериозни стъпки в настоящо партньорство, трети ще променят насоката в работата си, четвърти ще изграждат нещо важно, най-вероятно стабилна структура в някоя сфера на своя живот.

Въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци ще имат както възходи, така и спадове в емоционален план. Добре е тези зодии да си дадат достатъчно време за почивка извън хорската суетня, да се отдадат на творчество, медитация, йога или друг вид релаксиращи дейности, които под една или друга форма ще ги отпуснат и ще им помогнат да виждат нещата в перспектива.

Огнените знаци Лъв, Овен и Стрелец се очаква да се чувстват финансово стабилни през периода. Възможно е да получат забавени плащания или възнаграждения.

Водните знаци Рак, Риби и Скорпион ще са на романтична вълна и по всяка вероятност ще витаят в облаците, мечтаейки за любим човек.