От 07.10. до 24.10. Меркурий, планетата на разума и комуникациите ще преминава през знака Везни, знакът отговарящ за партньорствата, хармонията и разбирателството.

През периода ще сме по-отстъпчиви и по-склонни да виждаме противоположната гледна точка в ситуациите, в които попадаме. Ще се стремим към хармония във взаимоотношенията си с околните.

Дните са идеални за изясняване на отношения и обсъждане на болезнени въпроси с близки хора. Ще сме толерантни към чуждата гледна точка и ще проявяваме повече разбиране към нея.

Дните са добри също така за запознанства, романтични срещи, подписване на договори, важни покупки и инвестиции, сключване на брак, както и разтрогването му.

Преминаването на Меркурий през знака Везни ще се отрази най-добре на въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. По всяка вероятност те ще успеят да стартират важни проекти и да се натъкнат на важни хора, които да се окажат ключови за бъдещето им.

Огнените знаци Овен, Стрелец и Лъв е възможно да стартират нови партньорства, както бизнес, така и лични, които с времето ще стават все по-удовлетворяващи и за двете страни.

Земните знаци Козирог, Дева и Телец ще са изключително успешни във финансов план и е много вероятно да направят печеливши сделки и инвестиции през периода.

Водните знаци Рак, Скорпион и Риби ще сключват задкулисни договорки и преговори. При тях може да се очаква да имат желание за отделяне от обществения живот и правене на неща в уединение или в компанията на любим човек.