От 01.02. до 18.02. Меркурий, планетата на разума и комуникациите ще преминава през знака Водолей.

През този период можем да очакваме да сме изключително нестандартни, ексцентрични и комуникативни. Знакът Водолей е най-независимият и непредвидим знак от зодиака, поради тази причина ще сме обзети от желание за промяна и няма да търпим неща, които ни затормозяват и потискат. Ще се стремим да открием нови хоризонти и нов смисъл и цел в живота си, бягайки от рутината и познатото.

Периодът е много подходящ за преследване на цели и мечти, както и за търсене на помощ или подкрепа от социални контакти или приятели. Ще търсим цялостната и пълна картина и как всички и всичко се вписват в нея. Много по-малко от обикновено ще бъдем его фиксирани и себични.

Много е вероятно някои от нас активно да започнат да се занимават с нови технологии, политика, телевизия, инженерна дейност, астрология, астрономия, социални дейности или каузи.

Най-добре ще се отрази преминаването на Меркурий във Водолей на въздушните знаци Близнаци, Везни и Водолей, както и на хората с Асцендент или лични планети в тези знаци.

Възможно е те да се втурнат да осъществяват отдавна замислен от тях проект или да стартират ново начинание, което ще се окаже ключово за бъдещото им развитие.

В личен план не е изключено да започнат или задълбочат връзка, да разширят или обновят домовете си или да се преместят в ново по-просторно жилище.
Тези знаци ще бъдат изключително харизматични и общителни и много добре ще знаят, как да правят впечатление на останалите, как да завладяват сърца и как да печелят чуждите симпатии и подкрепа.

Земните знаци Телец, Дева и Козирог е добре да се ослушват за предложения или съвети, понеже някъде в обкръжението им може да има хора, които много да могат да им помогнат за изпълнението на по нататъшните им планове и разгръщането на потенциала им.

Огнените знаци Овен, Стрелец и Лъв по всяка вероятност ще са изключително комуникативни и пробивни, особено по въпроси, които засягат финансовото им състояние. Възможно е голяма част от тях да сключват договори и сделки с цел печалба или да си закупят скъпи и ценни неща.

Водните знаци Риби, Рак и Скорпион ще се стремят най-вече да изяснят междуличностните си отношения и връзки. Периодът може да се окаже ключов за тях, понеже през него е възможно най-накрая да успеят да решат отдавна тормозещ ги въпрос или конфликт касаещ половинката, семейството или паралелна връзка в живота им.