В ежедневието е по-добре да приемате газирана минерална вода, за да се насладите на нейния освежаващ ефект. Но ако скоро отивате на почивка, вземете под внимание този плажен лайфхак.

Понякога навън става толкова горещо, че ти се иска с един замах да изпразниш бутилка минерална вода. И ако е възможно, излейте и част от водата върху себе си, за да се охладите моментално.

Всъщност газираната минерална вода е не по-малко ефективен продукт за красота от козметичната термална вода. Но експертите съветват да го използвате не като освежаващ спрей, а вместо пилинг или почистващ шампоан с мек ефект.

За разлика от обикновената чешмяна вода, минералната вода е обогатена с въглероден диоксид, който е отговорен за наличието на мехурчета в нея. Въглеродният диоксид има отлични почистващи свойства - което е особено необходимо за косата след плуване в басейн или морска вода.

За да премахнете остатъците от хлор или морска сол, просто изплакнете косата си със съдържанието на голяма бутилка газирана вода. След това можете веднага да използвате възстановяващия балсам: и да миете косата си с шампоан, например, през ден.

Между другото, понякога въглеродният диоксид се добавя към съставите на шампоаните само за да се получи допълнителен почистващ ефект. Въглеродният диоксид помага за подобряване на растежа на косата и намалява производството на себум, което също така удължава усещането за чистота.