"Много трудно, бавно и мъчително върви възстановяването ми. Уча се да сядам, а след това да ставам и да правя няколко крачки до коридора. Помагат ми, държат ме отстрани, още не мога сам да се изправя."

Така започва изповедта на Аспарух Тотев от "Игри на волята".

Пухи, както близки и приятели познават борбения спортист, живее втори живот след челна катастрофа с мощния му мотор на пътя за Самоков на 27 юли.

На десен завой стъпенката на мотора на Пухи се забива в неравност на пътя и той се удря челно в идващия насреща джип, прехвърля се отгоре и пада на метри от сблъсъка. По спешност е откаран в "Пирогов", където е интубиран и лекарите го връщат от отвъдното.

Благодарение на каската и това, че е дългогодишен спортист, Пухи остава жив. В каската си чупи носа, но тя му запазва лицето. Има също пострадал прешлен на таза, пукнат таз, пукнат череп, а десният му крак е много увреден.

По-късно, след като състоянието му се подобрява, спортистът е изписан. Преди да си тръгне от "Пирогов", семейството на Аспарух успява да намери 20 000 лв., колкото излиза цялостното му лечение, включващо планки, болтове, фиксатори и т.н. Сега Пухи се възстановява в рехабилитационен център в столицата, където са му необходими по 3000 лв. за 20 дни престой.

 

Перспективите Тотев да се върне към активния спорт са 50 на 50. Докато едни лекари му казват да забрави за силовите упражнения, други твърдят, че не е така.

"Това ми е животът, искам да се състезавам! Истински кошмар преживявам, минах през ада. Като се събудих, не можех да спя и все още от болки и нервност почти не заспивам. Трябват силен дух, воля и постоянство", споделя Пухи, който печели три републикански титли в три различни категории - кик-бокс, класически бодибилдинг и стронг мен - само в рамките на три месеца.