Подготовката на звездите за най-престижната филмова церемония в света – връчването на „Оскарите“, винаги отнема време. Преди да излязат на червения килим, холивудските диви не само актуализират цвета на косата и прическата си, но и преминават експресен курс за подмладяване с козметолози, докато се опитват да влязат в най-добрата си форма. На повечето от тях специално разработена диета помага за бързо и ефективно отслабване. Нека поговорим за основните й принципи.

Как да отслабнете бързо?

На този въпрос най-добре ще ви отговорят холивудските актриси, които са готови на всякакви жертви, за да изглеждат безупречно на червения килим за „Оскарите“. Можете да се уверите в това, като разгледате последните снимки на Пенелопе Крус, Мила Кунис и техните колеги от скорошната церемония. В идеалния случай всичко е направено в самия ден на церемонията: от прическата и маникюра до облеклото, което пасва точно на фигурата.


За да пасне роклята като ръкавица, много актриси използват доказан от години метод. 15 дни преди наградата те започват калифорнийската диета, отдавна разработена под ръководството на цял щаб диетолози, начело с известния професор Периконе. Актрисите Джулия Робъртс, Мег Райън и Уитни Хюстън бяха сред първите, които изпитаха тази система на хранене и показаха нейната ефективност. След това други знаменитости започнаха активно да я използват с цел бързо да се разделят с излишните килограми точно преди церемонията по връчването на „Оскарите“.

Какво представлява калифорнийската диета?

Разбира се, менюто за всяка звезда обикновено се подбира индивидуално, въз основа на нейните лични нужди и предпочитания. Калифорнийската диета обаче се основава на един-единствен принцип, чието спазване в крайна сметка носи толкова фантастични резултати. Състои се в намаляване на общото съдържание на калории в диетата – до 800 калории на ден (например: средната дневна нужда на женското тяло е около 2500-3000 калории на ден).

Други важни правила за диета преди „Оскарите“:

• отказ от сол, поради което водата бързо напуска тялото;
• изключване от диетата на мазни, пушени, пикантни и сладки храни;
• отказ от алкохол, кафе, силен черен чай и захар.

Основата на диетата са пресни зеленчуци и плодове, риба, млечни продукти, минерална вода и яйца. Всички сосове и салатни дресинги по време на диетата трябва да се заменят със зехтин.

Диетата се състои от три цикъла по 5 дни, през всеки от които трябва да се отслабне с 5 килограма. В идеалния случай, при стриктно спазване на всички правила, можете да загубите до 15 килограма само за две седмици. Освен това през това време стомахът обикновено забележимо намалява и новите хранителни навици имат време да се формират и затвърдят, благодарение на което дори след края на диетата много хора успяват да преминат към по-здравословно хранене.

Говори се, че Никол Кидман, Скарлет Йохансън, Рене Зелуегър, Шарън Стоун и много други холивудски диви са използвали този метод в определен период от живота си. 

Ако и вие сте решили да приложите тази звездна диета преди важно събитие в живота ви, споделяме с вас приблизителното дневно меню. Като цяло менюто за цялата продължителност на диетата не се различава толкова много, водещото правило е да не се нарушават основните принципи.

Калифорнийска диета. Примерно меню за деня.

Закуска (всеки ден една и съща):
1 портокал;
2 препечени тоста;
чаша зелен чай или минерална вода.

Обяд:
1 портокал;
1 яйце;
1 чаша кефир/кисело мляко;
2 препечени тоста;
чаша зелен чай или минерална вода.

Вечеря:
2 домата;
листа от зелена салата;
2 яйца;
половин чаша кефир/кисело мляко;
2 препечени тоста