Днес своя 64-ти рожден ден празнува първата дама, избрана за Мис България през 1967-ма година, Бранимира Антонова. Тя пчели сърцата на цяла България и на журито в единственото провеждане на конкурса през социализма. 

Бранимира е родена на днешната дата, но през 1952 г. в София. На 5-годишна възраст започва да играе балет, а след това учи в хореографското училище в София. Дебютът ѝ в киното е във филма „Етюд“, когато е още малко момиче. Ненавършила 15 години първо става „Мис Слънчев бряг“, след това „Мис София“ и накрая „Мис България“. Това открива за нея пътя към игралното кино, където има над 20 участия в игрални филми и тв новели. Сред тях са „Мъже в командировка“ (1969), „Бягство в Ропотамо“ (1973), „Приключенията на Авакум Захов“ (1980) и други. Женена е четири пъти. Първият ѝ съпруг е Владимир Грашнов, станал по-късно шеф на Мобилтел.

Красивата Бранимира е избирана три пъти за жена на годината. Има 3 брака и една дъщеря от първия си брак с митичния бизнесмен Владимир Грашнов. 

Екипът ни й пожелава много здраве и щастливи мигове! Надяваме се повече български момичета да имат безспорната класа и грация на Бранимира Антонова - първата Мис България!