Поеми дъх и ни кажи не е ли точно така - събуждаш се сутрин и си просто дама, към 9 часа истински професионалист с милион и една задачи, следобяд се превръщаш в перфектната домакиня, която трябва да се погрижи за всички неща у дома, а вечер - в най-добрата съпруга... И някъде между всичкия този хаос успяваш да дадеш и приятелски съвет, и да преслушаш милата си майка, която иска просто да те чуе как си. Ще ти кажа едно важно нещо обаче, което може би често пропускаш - ти, мило момиче, на първо място си жена!

Момичетата от малки сме учени да бъдем силни (не само физически), да не се предаваме пред трудностите и ако можем да се оправим с всичко. Дори самата Желязна лейди Маргарет Тачър не е била изцяло убедена в умението на жените да жонглират успешно с няколкото социални роли, които трябва да поемат. И да, макар в днешното динамично време всяка от нас успешно да съчетава поне няколко социални роли, е много тънката граница, в която да осъзнаеш, че на първо място винаги трябва да се погрижиш и за себе си. Усилията ти в различни посоки и очаквания, които най-близките ти имат към теб, биха могли да създадат сериозен дисбаланс, който често се проявява като напрежение или тревожност, а оттам и евентуални психически и здравословни проблеми.

Безспорен факт е, че мъжете и жените имаме много различни нужди. Докато любимите ни се нуждаят от едва ли не ежеминутно възхищение, одобрение, доверие и признателност за това, което са и правят за нас, ние сме по-скромни - нуждаем се от няколко простички неща като разбиране, уважение, грижа, признание и рамо, на което да се опрем.

Всъщност обаче, всички ние имаме нужда само от едно и това е Любов. Да даваме любов, да излъчваме любов, да приемаме любовта! Защото ако на първо място ти самата се обичаш, без значение от малките препятствия по пътя ти, несигурността ти на моменти, недостатъчното себеприемане дори, всичко ще е някак по-лесно. Хората са го казали "Щастлива майка, щастливи деца и обратното", ние само бихме добавили "Щастлива ТИ, щастлив твой малък свят". Много е лесно да заровим глави като щрауси, да се вкопчим в проблемите и да не поискаме да видим светлината в края на тунела... Трудното е да осъзнаем, когато нещо не е наред, душата или тялото ни са наранени и да променим ситуацията.

Именно това е и поводът на новата кампания на dm - по повод Международния ден на женското здраве, който ежегодно отбелязваме на 28.05. За целта нашите приятели стартират широкообхватна кампания с акцент върху женското здраве - както физическо, така и ментално – на тяло, ум, душа. По време на капманията в 12-те държави от групата и за период от няколко месеца фокусът ще попадне върху физическото, психическото и емоционалното здраве на дамите.

Както знаем женското тяло има специфични нужди поради множество причини и трябва да се говори повече на тази тема, а целта на кампанията е именно това - по-голяма информираност и осъзнатост за избор на здравословен начин на живот, да предостави помощ и да акцентира върху теми табу.

Всички посещаваме любимия ни магазин dm, който от една страна предлага продукти за женско здраве, но от друга е и "женска компания", в която работят над 95% дами. Това е и причината заедно с екип от гинеколози, диетолози, лайф коучове и много други експерти, dm да предостави на всички ни възможност да разгледаме повече теми "от жени за жени" през следващите няколко месеца. От грижата за себе си и себеприемането, през психическия стрес, който оказва негативно влияние на дамите, та чак до теми, свързани с менструалния цикъл, храненето и грижата за кожата, хормоналния дисбалас и много други - със сигурност ще бъде интересно и полезно!

За радост на всички дами от края на май dm ще предоставя съвети за женското здраве в магазините, в сайта, социалните медии.

Това лято нашите мили приятели от dm ще ти дадат страхотна възможност, за да празнуваш твоето здраве, мило момиче. Обърни внимание на себе си и не пропускай невероятния шанс да си подариш заслужената почивка, от която толкова много имаш нужда – 1 от 8 релакс уикенда за двама в Разлог те очакват!

Единственото, което се изисква от теб, за да участваш в томболата за вълнуващата награда, е да изтеглиш Моят dm-App от Google Play за Android или App Store за iPhone, да пазаруваш продукти от асортимента на dm България на минимална стойност 35 лв. през Моят dm-App или да сканираш клиентския си номер от Моят dm-App на каса в dm магазин, да приемеш условията за участие и в периода 08.06. – 02.08.2023 г. да си стискаш палци, за да бъдеш сред големите късметлии, които ще се отдадат на заслужено блаженство между 22.09.2023 – 24.09.2023 г.

Всяка седмица на томболен принцип ще бъде изтеглян по един участник, който печели един уикенд за двама в хотел в гр. Разлог в периода 22.09. - 24.09.2023 г. Спечелилите участници ще бъдат уведомени при спазване на графика, посочен в пълните правила за участие в томболата, които могат да бъдат намерени на официалния сайт. 

Пожелаваме ти много късмет и не забравяй, че най-важната си ти! Мисли винаги първо за себе си, за да си в мир с душата и тялото си и да предизвикваш усмивки и положителни емоции. Жените винаги сме доказвали, че можем да се справим и с две дини под една мишница, стига да сме в кондиция със себе си. Усмихвай се и имай щастливо лято! 

 

 


* За да участвате, е необходимо да имате навършени 18 години и да сте инсталирали мобилното приложение Моят dm-App.